Babinet.cz  /  Recepty  /  Perník jemný

Perník jemný

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 0,5 l teplého mléka
  • 250 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 0,5 kg polohrubé mouky
  • 250 g cukru
  • 1 vanilinový cukr
  • 1 prášek do perníku (20g)
  • sekané ořechy
V 0,5 l mléka rozpus?te 250 g másla a 2 lžíce medu. Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu rozmíchejte v mléce ještě 1 vejce a sekané ořechy. Odděleně smíchejte 0,5 kg polohrubé mouky, 250 g cukru, 1 vanilinový cukr a 1 prášek do perníku a připravené mléko s přísadami. V tukem vymazaném a vysypaném plechu pečte v předehřáté troubě (150-160 stupňů Celsia) 40-50 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz