Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévka z červené řepy a Beaujolais

Polévka z červené řepy a Beaujolais

5.11.2007 - Redakce Babinet
4 středně velké červené řepy, 1/2 malé červené cibule, 1 střední hruška, 1 a 1/2 lžíce rýže, 2 a 1/4 šálku vody, 1/2 lžíce cukru, 1 šálek Beaujolais nouveau, 1 a 1/2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžička strouhané citronové kůry, sůl, pepř, kysanou smetanu na ozdobu. Oloupanou a nakrájenou červenou řepu dejte do hrnce společně s nakrájenou cibulí, oloupanou a pokrájenou hruškou a rýží. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte asi 30 minut, dokud červená řepa nezměkne. Vmíchejte cukr, ocet a víno. Odstavte z ohně, nechejte chvíli vychladnout a rozmixujte. Osolte a opepřete a případně polévku propasírujte přes jemné síto. Nakonec přidejte citronovou kůru a podávejte horké nebo i vychlazené ozdobené kopečkem kysané smetany.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz