Babinet.cz  /  Recepty  /  Okurková polévka z receptáře Paula Bocuse

Okurková polévka z receptáře Paula Bocuse

27.8.2007 - Redakce Babinet
  • 1 velká salátová okurka
  • sůl
  • 3 lžíce jemně nakrájené pažitky
  • 15 jader vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje (nejlépe panenského olivového)
  • mletý pepř
  • 4 kelímky bílého jogurtu
S přípravou polévky začněte alespoň 4 hodiny před podáváním, aby měla šanci se vychladit. Okurku oloupejte, po délce rozpůlte a vyberte semena. Dužninu nakrájejte na malé kostky, které dejte do salátové mísy, lehce osolte a nechte 45-60 minut v chladnu odležet. Ořechy drobně nasekejte. Odleženou okukru propláchněte v cedníku pod proudem vody, nechte okapat a vložte do polévkové mísy. K okurce přidejte rozetřený česnek, nasekané ořechy, olej, špetku soli, trochu čerstvě mletého pepře, jogurt a pažitku. Vše krátce promíchejte a postavte na 3-4 hodiny do chladna. Těsně před podáváním posypte povrch polévky trochou posekané pažitky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz