Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévka Fata

Polévka Fata

10.3.2006 - Redakce Babinet
  • 3 l vody
  • 750 g skopového masa
  • 1 cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 hřebíček
  • 1 šálku rýže
  • 100 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 šálek octa
  • 1 bílá veka
  • petrželová nať
Maso nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, přivedeme k varu a sebereme pěnu. Přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a hřebíček, přiklopíme a zvolna vaříme přibližně 1,5 hodiny. Zatímco se polévka vaří, propláchneme rýži, kterou smícháme s 1 lžící másla. Zalijeme vodou, přiklopíme a na mírném ohni uvaříme doměkka. Maso vyjmeme z polévky, necháme okapat a osmahneme na másle. Maso vyjmeme, do pánve přidáme další máslo a osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme ocet a několik minut vaříme. Mezitím na zbytku másla opečeme jednotlivé plátky veky, které rozložíme na dno velkého hrnce. Přidáme část česnekové směsi, zakryjeme vrstvou rýže, zalijeme trochou polévky, dáme další vrstvu chleba a zbytek rýže. Na rýži dáme opečené skopové maso a zbývající česnekovou směs. Zalijeme zbytkem vývaru a ozdobíme zelenou petrželovou natí. Zdroj: nekonečná studnice receptů Dadalova kuchařka

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz