Babinet.cz  /  Recepty  /  Římská polévka

Římská polévka

24.2.2006 - Redakce Babinet
  • 200 g hovězího masa
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • rajčata
  • kousek celeru
  • 1 hřebíček
  • 200 g telecího masa
  • 3 vejce
  • půl citrónu
  • 12 plátků na másle opečené žemle
  • 100 g strouhaného čedaru
  • sekaná petrželová nať
Hovězí maso rozkrájíme na menší kousky, vložíme do studené osolené vody spolu s nakrájenou zeleninou a hřebíčkem a vaříme asi půl hodiny, pak přidáme na kousky nakrájené telecí maso a vaříme doměkka. Z polévky odlijeme trochu vývaru a necháme prochladnout. Mezitím v misce rozšleháme vejce se šťávou z citrónu a pomalu přiléváme vývar. Vzniklou směs vlijeme do vařící polévky, aby se vejce srazila. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s osmaženou houskou a sekanou petrželovou natí. K polévce podáváme strouhaný sýr.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz