Babinet.cz  /  Recepty  /  Cuketová polévka

Cuketová polévka

25.10.2005 - Redakce Babinet
  • 1 středně velká cuketa
  • 2 plátky jehněčího masa
  • 1/2 svazku tymiánu
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 800 ml čirého vývaru z kostky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2-3 lžíce sherry
Cuketu očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na tenké proužky. Opereme a osušíme tymián a z jeho snítek stáhneme lístky. Jehněčí maso opláchneme, osušíme a pokrájíme na drobné kostky. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání opečeme. Přidáme tymián a zalijeme vývarem z kostky. Rovněž přidáme nakrájenou cuktetu a zhruba 5 minut vaříme. Před podáváním ochutíme polévku s jehněčím a cuketou solí, mletým černým pepřem a sherry.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz