Babinet.cz  /  Recepty  /  Boršč moskevský

Boršč moskevský

25.10.2005 - Redakce Babinet
  • 600 g čerevené řepy
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 velká cibule
  • 600 g hlávkového zelí
  • 2 l vývaru z hovězího masa
  • 500 g vařeného hovězího masa
  • 150 g párků
  • 100 g šunky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 100 g másla
  • 2 lžíce octa
  • 5 zrnek pepře
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce sekaného kopru
  • 5 zrnek pepře
  • kysaná smetana
  • sůl
  • cukr
  • světlá jíška na zahuštění
V kastrolu rozustíme polovinu dávky másla, přidáme nastrouhanou červenou řepu, trochu zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak a ocet a pod pokličkou asi půl hodiny dusíme. Na zbylém másle podusíme nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Asi po 20 minutách přisypeme 2-3 lžičky cukru, chvíli dusíme a odstavíme. Do zbylého vývaru mezitím vložíme nakrouhané zelí a vaříme asi čtvrt hodiny. Pak do hrnce slijeme podušenou řepu, zelí a zeleninu. Přidáme bobkový list, celý pepř, osolíme, zahustíme jíškou a společně asi 40 minut povaříme. Nakonec vložíme na kostky pokrájené maso, a nakrájené párky a šunku. Porce na talířích zjemníme kysanou smetanou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz