Babinet.cz  /  Recepty  /  Bosenská polévka

Bosenská polévka

25.10.2005 - Redakce Babinet
  • 1/2 slepice (nebo kuře)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • asi 50 g celeru
  • 6 bamií (jedlý ibišek)
  • 20 g rýže
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce smetany
  • pálivá paprička
  • 1 žloutek
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
Očištěnou slepici (kuře) dáme vařit do osolené studené vody, přidáme 8 kuliček pepře a uvaříme doměkka. Maso obereme z kostí, pokrájíme a vrátíme do vývaru spolu s nakrájenou cibulí, kořenovou zeleninou, bamií, rajčaty a česnekem, nakrájenou pálivou papričkou a dále vaříme. Zvlášť uvaříme rýži. Když je zelenina měkká, přidáme do ní rýži. Necháme přejít var a stáhneme z ohně. Vylepšíme smetanou se žloutkem a posypeme sekanou petrželkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz