Babinet.cz  /  Recepty  /  Svatební hostina.. jak na ni

Svatební hostina.. jak na ni

19.4.2006 - Redakce Babinet
Počátek jara je kromě probouzení přírody nerozlučně spjat s láskou. Zvířátka vyskakují z nor po zimním spánku, kytičky rozkvétají a milenci přemýšlejí o svatbě, jako aktu, kterým by spojili své životy. Svatbu doprovází svatební hostina, která tento významný den zpříjemní, lahodně doplní a případně i uzavře. Aby tomu tak vskutku bylo, je třeba se zamyslet nad možnostmi, které se nám k přípravě svatební hostiny nabízí a důsledně promyslet, jaké vlastně chceme to svoje svatební menu mít.Svatební hostina může mít podobu oběda, večeře, rautu, zahradní párty nebo jakoukoliv jinou, kterou si vymyslíte a která vám bude vyhovovat. V dnešní době už nejsme tolik vázáni tradicemi a tím, co se a co od nás okolí očekává. Jde především o vaše pohodlí a preference. Šéfkuchař restaurace Na Bašte v Praze-Jahodnicích Martin Devera doporučuje jako svatební menu: aperitiv Garrone bianco předkrm Broskev plněná kuřecím salátem na listu Lolo rosso polévka Hovězí vývar se slaninovými noky hlavní chod Vepřový steak s chřestem, šunkou a uzeným sýrem, hranolky moučník Jablečný závin s cukrem, skořicí a šlehačkou káva espresso a nebo aperitiv Garrone dry s olivou předkrm Vejce plněné červeným a černým kaviárem polévka Kuřecí vývar s masem a zeleninou hlavní chod Vepřové medailonky se sýrem, žampiony a nivou, pažitkové brambory káva espresso   Není nad tradici: předkrm Šunkový kornout s křenem a šlehačkou nebo Kuřecí či krabí koktejl polévka Hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky hlavní chod Svíčková na smetaně s brusinkami, houskový knedlík nebo Kuřecí roláda s vařenými bramborami káva espresso Velmi vybrané svatební menu nabízí pak například Břevnovský klášter: předkrm Růže ze skotského lososa s cibulkou a citrónem polévka Jemná cibulačka se sýrovou tyčinkou hlavní chod Řecký zeleninový salát s olivami a nakládaným kozím sýrem moučník Jahodová terinka s mandlovým krémem káva espresso Segafredo nebo Caffé Latte a nebo předkrm Anranžované sýrové kornoutky plněné bylinkovou pěnou polévka Smetanový krém se žampióny hlavní chod Kuřecí prsa protýkaná slaninou s cikánskou omáčkou a zapékanými bramborami moučník Domácí lívanečky se skořicí, borůvkami a šlehačkou káva espresso Segafredo nebo Caffé Latte   Se sestavením svatebního menu vám rádi ochotně poradí v místě, které si pro hostinu vyberete, ať už půjde o restauraci a nebo o cateringovou společnost, která hostinu obstarává. Variant je bezpočet, záleží jen na vaší fantazii a finančních možnostech. Svatební menu se obvykle skládá z aperitivu, předkrmu, polévky, hlavního chodu, kávy a zákusku jeho cena se pohybuje od 270 Kč do 1500 Kč za osobu. Hodně štěstí!

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip