Na nákupech |
* Pro správný bio recept pokud možno vybírejte všechny suroviny v kvalitě bio. |
* Pohanková mouka je nutričně a dieteticky hodnotná, lehce stravitelná, s obsahem vlákniny, vitamínů a minerálů. Má příznivý vliv na cévní systém, játra a trávicí ústrojí, především díky rutinu, který zvyšuje pružnost krevních kapilár, reguluje vysoký krevní tlak. |
BIO seriál: Švestkové pohankové BIO čtyřhránky
Recept na Švestkové pohankové BIO čtyřhránky jste na FoodLife.cz možná už dříve zachytili. Nedá nám to jej při příležitosti Měsíce biopotravin znovu nevytáhnout a oprášit tuhle výtečnou sladkou a všestrannou drobnost.
Švestkové bio čtyřhránky jsou výtečné koncem léta, kdy si čerstvé švestky lehce opatříme. Schováte-li si pár čerstvých švestiček do mrazáku, pak se právě tyto pohankové kousky budou - patřičně drobně nakrájené - báječně vyjímat na Vašem svátečním stole o Vánocích.
Švestkové pohankové BIO čtyřhránky
Těsto: 150 g bio pohankové mouky, 50 g třtinového cukru (bio), 100-110 g měkkého másla (bio), 2 lžíce studené vody, sůl, troška citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu
Poleva: 250 g bio švestek, 150 g kysané smetany (bio), 1 vejce (bio), 1 lžička mleté skořice, 50-75 g třtinového cukru (bio)
Do mísy vložíme mouku, třtinový cukr, sůl, citronovou kůru, máslo (dle konzistence 100 až 110 gramů) a 2 lžíce vody. Hnětačem nebou rukou vypracujeme drolivé, hrudkovité těsto (drobenku), kterým vysypeme dno vymazané formy. Formu vložíme na střední lištu do trouby, zapneme na 180 stupňů Celsia a pečeme 15 minut.
Omyté švestky rozčtvrtíme a vypeckujeme. Smícháme smetanu, vejce, třtinový cukr (podle chuti 50 g - mírně sladké, 75 g - slaďoučké) a skořici.
Švestky poklademe na těsto (drobenku) a polijeme smetanovou směsí. Vložíme zpět do trouby a pečeme 20 minut při zapnutém spodním pečení a poté ještě 15 minut se zapnutým spodním i vrchním pečením. Necháme vychladnout a krájíme na libovolné tvary.
Další recepty
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
-
Chalupářský boršč: Selská pochoutka s klobásou
Boršč je hustá polévka, která patří k ruské, ukrajinské i polské klasické...
-
Rybí filé na česneku. Rychlý a snadný pokrm, který ocení i děti
Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá....
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)