Babinet.cz  /  Recepty  /  Zajímavosti a ostatní  /  BIO seriál: Pečená jablka

BIO seriál: Pečená jablka

3.9.2007 - Redakce Babinet

Minulý týden jsem v článku Září: Měsíc biopotravin slibovala mimo jiné seriál bio receptů. Máme jej tady, hned při prvním zářijovém pondělku vám představíme recept na zdravá, sladká a dokonale propečená jablka, plněná Fair trade třtinovým cukrem, hrozinkami a nebo taky plody goji. Potřebovat budete skutečně jednoduché suroviny. Z nich s trochou důvtipu vykouzlíte zdravý a lehký dezert , kterým uchvátíte i ty nejzarytější odpůrce sladkostí.  

  • Pečená jablka s třtinovým cukrem, hrozinkami a plody goji

Náplň na 1 jablko: 2 lžičky Fair trade třtinového cukru Mascobado, 1/4 lžičky mleté skořice, 1 lžička sultánek nebo 2 lžičky krystalového třtinového cukru, 1 lžička plodů Goji

Suroviny na náplně smícháme dohromady. Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců. Každé jablko ještě kolem dokola lehce nakrojíme, aby při pečení neprasklo. Poté jablka naplníme připravenou směsí a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů Celsia (horkovzdušně na 170 stupňů) na 25 až 30 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz