Jak se pekla vánočka a proč se do ní dávala mince?

5.12.2018 - Hana F - redaktorka

Vánočka nazývaná v minulosti húska nebo calta má i dnes mnoho různých názvů: pletenice, pletanka, štědrovka, štědrovice, štědrovečernice,...

Zpět na článek

Vaše názory

Vložit komentář

Další recepty

  • Vánoční menu krůček po krůčku - Štědrovečerní večeře

    V seriálu vánočních článků jsme slíbili krůček po krůčku představit netradiční recepty ruku v ruce s tradičními variacemi, bez kterých bychom...

  • Skořicoví šneci pro vánoční pohodu

    Listové t ěsto u nás nesmí chybět. Ať nasladko či naslano, doma je to vždy sázka na jistotu. Je to rychlé, je to dobré, co více si přát. A...

  • Mandle v čokoládě

    Tent o recept na nepečené vánoční cukroví je rychlovka, uděláme si jej doma a tak přesně víme, z čeho je pochoutka tvořena (odkazuji tímto na...

  • Skořicové hvězdičky

    Skořice je pro stě kořením Vánoc. Patří k nim jako příslovečná poklička na hrnec. A tak ani skořicové cukroví nesmí na svátečním stole chybět....

Náš tip