• V hlavní roli ... CHILLI PAPRIČKY

    Pojídáním chilli papriček pocítila již více jak čtvrtina světové populace ten správný oheň v ústech. Předpokládá se, že byly poprvé...

  • Drobnosti do nadcházejících horkých letních dní

    Taky toužíte po lehké dobrůtce, která vás v horkých letních dnech povzbudí a naladí? Vybrala jsem několik chutných tipů, které se právě pro...

  • Kde vznikly první hranolky?

    Ačkoliv hranolky slaví v současnosti velký úspěch zejména na americkém kontinentě, jejich domovinou je Evropa. Než se stala z obyčejného...

  • Co podniknout s... BAZALKOU

    Vypěstovali jste si doma bazalku? Nebo jste při posledním nákupu tomuto pěkně zelenému keříčku neodolali a přinesli si jej domů? Poradíme vám,...

  • Rýže na náš stůl

    Základ jídelníčku většiny lidí na celém světě tvoří rýže, která představuje asi dvacet procent celkové kalorické spotřeby lidské populace a...

  • Týdny zdravých thajských chutí

    Máte rádi thajskou kuchyni, či jí chcete poznat? Neváhejte a zapojte se do akce, která bude trvat pouze dva týdny, a to 10. až 23. května...

  • Vegetarián - fejeton

    Vlastně jsem maso nikdy moc nejedla, nechutnalo mi. Pamatuju si, jak jsem ve školce sedávala nad talířem se zbytky masa, které jsem zatvrzele ...

  • Pojednání o těstovinách

    Těstoviny, italsky pasta , je jídlo staré téměř jako lidstvo samo. Nemáme doloženo kdy na Východě těstoviny spatřily světlo světa, ale...

  • Garden Food Festival

    V Dolních Vítkovicích se o víkendu 5. a 6. května sejdou gurmáni z celého širokého okolí. Na Garden Food Festivalu Ostrava pro ně bude vařit...

  • Recepty z jarní divočiny

    Je libo salát z hlohových pupenů, kopřivový špenát, mařinkový ryzlink či jarní zelenou omáčku, kterou prý zbožňoval Johann Wolfgang Goethe? ...

  • Jak to bylo s bramborami?

    Peruánci jsou na své brambory pyšní dodnes, tito potomci Inků pro ně mají více než tisícovku pojmenování tam, kde si my Evropané vystačíme s...

  • Velikonoce v Evropě

    Ve všech místech napříč Evropou mají Velikonoce svoje charakteristické rituály a s nimi spojené tradiční místní pokrmy. Většinu zemí však...

  • Velikonoce na talíři - zelené velikonoční recepty

    Jak už je z názvu článku zřejmé, tyto recepty mají souvislost se Zeleným čtvrtkem , kdy jak praví tradice se má jíst především zelená strava,...

  • Velikonoce na talíři - tradiční velikonoční recepty

    Kdo z nás by si dokázal Velikonoce představit bez beránka, mazance či vajíček? A jaké další recepty často vídáváme na velikonoční tabuli?...

  • Velikonoce na talíři - úvod

    První velké svátky roku jsou, kromě křesťanské podstaty, svátkem oslavujícím příchod jara, tedy probouzení přírody po dlouhé zimě a počátek...

Náš tip