• Pečení cukroví: Máslo či margarín?

    Všichni jsme si jistě všimli ceny másla v posledních týdnech. Téma, které bylo a je propíráno všemi médii skrze celou Českou republiku....

  • MED - sladké pokušení

    Vznik medu Med vzniká činností včel dělnic rodu Apis mellifera L., (včela medonosná), které v přírodě vyhledávají sladké šťávy produkované...

  • Tip: Vyzkoušejte hotové vývary Gallina Blanca

    Společnost Gallina Blanca, přední španělský výrobce potravin, uvádí na trh kvalitní tekuté vývary, bez kterých se žádná kuchyň neobejde....

  • Pečeme, vaříme, restujeme… s jablky

    Jablka mají jednu velkou výhodu – jsou vždycky k dostání. Určitě je vám všem povědomá situace, kdy se znenadání nahlásí hosté a vy ještě...

  • 50 jídel, která prý musí každý ochutnat

    Zhruba před deseti lety  uveřejnily webové stránky BBC výsledky ankety, ve které se objevilo padesát jídel, které bychom měli určitě okusit...

  • Malinové semifreddo

    Najde se mnoho věcí, které jsem ještě nikdy ve své kuchyni nezkusila. Nové recepty se na řadu dostanou jen omezeně; kromě konstelace hvězd a...

  • V hlavní roli...HLÁVKOVÝ SALÁT

    Dnešní formy salátu zavedl do střední Evropy Karel Veliký, který ho v 8. století v díle Capitulare de villis doporučil k pěstování. Nejdříve...

  • Kouzlo španělské kuchyně

    Španělská gastronomie je pestrá jak svou barvou a vůní, tak i surovinami. Za tuto rozmanitost může historický vývoj (vliv arabské, africké –...

  • Plněná čokoládová vajíčka

    Pokud patříte mezi milovníky čokolády, těmto velikonočním Baileys vajíčkům jistě neodoláte. Jednoduše si připravíte sladké potěšení pro veselé...

  • V hlavní roli...REBARBORA

    Rheum rhabarbarum - undulatum ... pod tímto latinským názvem se skrývá poměrně známá zelenina, se kterou v kuchyni nakládáme obvykle jako s...

  • V hlavní roli ... PLANTAIN

    Plantain nazýváme škrobovité banány na vaření používané spíše jako zelenina, než ovoce. Plody - buď zelené nebo zralé a žlutočerné - jsou...

  • Eidam – nejoblíbenější český sýr pod lupou

    Když se řekne slovo „sýr“, málokomu v České republice se na první dobrou nevybaví „eidam“. Možná jste si dokonce kdysi mysleli, že se jedná...

  • Víkendové menu č.3 - vaříme světově

    Dnes se zaměříme na kuchyň světovou, kdy doslova budeme cestovat po celém světě a můžeme takto ochutnat chutě a vůně rozličných kultur. Jako...

  • Cibule - lék při nachlazení

    Toto období je těžkým obdobím pro náš imunitní systém, jelikož všude řádí chřipková epidemie, a značné výkyvy teplot také zrovna neprospívají....

  • Víkendové menu č.2 - vaříme bez lepku

    Týden uplynul jako voda a máme zde opět víkend a s ním i náš další tip na víkendové menu podle vybrané kuchařské knihy. Dnes to bude Radčina...

Náš tip