• Kaldoun – drůbková polévka s knedlíčky

    Kaldoun, kreplach, hlemýždí sekaná, pražská šunka… Znovu objevené recepty z Prahy dob minulých vychází v knize Staropražská kuchařka nedávno...

  • Jarní kopřivová polévka

    Kopřiva se používá při nemocech kloubů, při krvácení z dásní, chudokrevnosti (anémie). Dá se také používat v kuchyni jako špenát. Kopřiva...

  • Fazolová polévka

    Luštěniny by se neměly konzumovat syrové ze dvou důvodů. Prvním je, že obsahují tzv. trypsinový inhibitor. Jeho primární úlohou např....

  • Toskánská cibulačka

    Období chřipkové epidemie stále ještě není na ústupu, a už naše babičky říkávaly, že nejlepší lék je horká polévka. Tak tady je jedna z nich. ...

  • Jemná brokolicová polévka

    Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních...

  • Staročeská rybí polévka

    Různých tradic o vánočních svátcích je hodně a jednou z takových je i rybí polévka na svátečním stole. Jaká byla v době našich předků? ...

  • Polévka z pečených rajčat a paprik

    Dnes si připravíme vynikající polévku podle Karolíny Kamberské Potřebujeme : 700 g pevných dobrých rajčat 3 masité červené papriky ...

  • Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

    Poctivý silný vývar, to je životabudič, na který se v případě nouze můžete stoprocentně spolehnout. My jsme pro vás přichystali recept, ve...

  • Kyselica

    Všichni si všímáme, že dny se zkracují a slunečních paprsků ubývá. Přichází podzim. Také byste ho nejraději celý strávili doma pod peřinou...

  • Rychlá dýňová polévka

    K podzimu patří dýně. A proto si dnes připravíme rychlou dýňovou polévku.   Potřebujeme : 1 středně velká dýně 6 větších brambor ...

  • Americká rajská omáčka

    Rajčatová omáčka, neboli rajská, má své příznivce i odpůrce. My si dneska ukážeme, jak takovou omáčku připravíme po americku.   ...

  • Poctivá Zelňačka s klobásou

    Není nad dobrou a sytou polévku. Připravte si s námi zelňačku s klobásou. Dobrou chuť! Suroviny: 500 – 700 g kysaného zelí 2...

  • Rajčatová polévka

    Právě máme sezónu čerstvých, krásně zbarvených rajčat, tak proč si z nich neudělat skvělou polévku?   Potřebujeme : 650 g zralých...

  • Čínská pálivá omáčka nasladko

    Máte rádi čínská jídla pro jejich ostrou chuť spojenou s jejich úžasnými omáčkami? A chcete si takovou omáčku připravit i doma? Zkuste tento...

  • Jarní hrnec plný zeleniny

    Po dlouhé zimě a začínajících ještě sychravých jarních dnech jsme unavení a bez energie a nutně potřebujeme tělo povzbudit. A co je lepšího než...

Náš tip