• Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Consomé

    Říkáte si, co za podivný slovní útvar se to skrývá v názvu receptu? Je to jednoduché, mávnutím kouzelného proutku jsme se opět přenesli do...

  • Rychlá dýňová polévka

    K podzimu patří dýně. A proto si dnes připravíme rychlou dýňovou polévku.   Potřebujeme : 1 středně velká dýně 6 větších brambor ...

  • Polévka z pečeného květáku s kurkumou

    Zlatá královna, i tak se přezdívá koření KURKUMA, které se hojně využívá nejen pro jeho specifickou lahodnou chuť, ale také pro léčivé účinky....

  • Lahodná gulášová polévka s bílými fazolemi

    Máte chuť na pořádně sytou polévku? Připravte si podle našeho receptu gulášovou s bílými fazolemi. Pochutná si celá rodina! 250 g předního...

  • Omáčka (nejen) pro houbaře

    Houbová omáčka nebo-li houbovka patří mezi klasiku české kuchyně. Potřebujeme : 1 l hovězího vývaru 1 miska nakrajených hřibů 1...

  • Zeleninová polévka s cizrnou

    Cizrna patří mezi luštěniny. Její jemně oříšková chuť si v poslední době získává i u nás řadu příznivců. Zrna cirzny konzumujeme převážně...

  • Marinované pokušení? Připravte si domácí grilovací omáčky!

    A pokračujeme dalším dílem v naší marinovací letní jízdě, dnes na téma grilovací omáčky. Hoi-sin grilovací omáčka 2 stroužky...

  • Rajčata a kečup? Ne, my si dáme polévku !

    Zahrádky se nám změnily v oslnivou krásu červených sluníček a mnozí se ptají, co s nimi dál? Ano, rajčata kam se jen podíváme, to je téma...

  • Houbová polévka podle paní nadlesní

    Houbové žně v některých krajích stále pokračují, takže receptů na dobrou houbovou polévku není nikdy dost! 300 g čerstvých hub 2...

  • Fazolová polévka 3 x jinak

    Patříte mezi milovníky luštěnin a zároveň si rádi dopřejete sytou polévku? Pak vyzkoušejte naše recepty na fazolové polévky. Přejeme dobou...

  • Kaldoun – drůbková polévka s knedlíčky

    Kaldoun, kreplach, hlemýždí sekaná, pražská šunka… Znovu objevené recepty z Prahy dob minulých vychází v knize Staropražská kuchařka nedávno...

  • Jarní kopřivová polévka

    Kopřiva se používá při nemocech kloubů, při krvácení z dásní, chudokrevnosti (anémie). Dá se také používat v kuchyni jako špenát. Kopřiva...

  • Fazolová polévka

    Luštěniny by se neměly konzumovat syrové ze dvou důvodů. Prvním je, že obsahují tzv. trypsinový inhibitor. Jeho primární úlohou např....

  • Toskánská cibulačka

    Období chřipkové epidemie stále ještě není na ústupu, a už naše babičky říkávaly, že nejlepší lék je horká polévka. Tak tady je jedna z nich. ...

Náš tip