• Kde vznikly první hranolky?

    Ačkoliv hranolky slaví v současnosti velký úspěch zejména na americkém kontinentě, jejich domovinou je Evropa. Než se stala z obyčejného...

  • Domácí tymiánový chléb

    Upečte si domácí chléb – jde to i bez pekárny! Díky použitým bylinkám tento chléb krásně voní. Pokud budete mít chuť na obměnu, můžete...

  • Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

    Suroviny pro 4 osoby na steaky 4 snítky rozmarýnu 1 svazek tymiánu 2 lžičky hrubě drceného pepře 2 lžíce olivového...

  • Dort z bílé čokolády s jahodami

    Dnes si upečeme dort z bílé čokolády s jahodami. Určitě vyzkoušejte! Ingredience: •     250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť ...

  • Co podniknout s... BAZALKOU

    Vypěstovali jste si doma bazalku? Nebo jste při posledním nákupu tomuto pěkně zelenému keříčku neodolali a přinesli si jej domů? Poradíme vám,...

  • Sýrové minikoláčky

    Koláčky na jedno kousnutí, aneb takové sladké jednohubky ke kávě, ale i ke slavnostní příležitosti či ráno ke snídani. Rychlá příprava, u které...

  • Okurkový smetanový salát

    Venku je vedro k zalknutí, a představa byť jen půlhodina strávená v rozpálené kuchyni nikoho moc neláká. Ideální pro tyto chvíle je proto...

  • Hovězí s mrkví po anglicku

    Vyzkoušejte naší v ariaci na klasický recept z hovězího masa a mrkve. Přejeme dobru chuť! 500 g hovězího masa na dušení 3 střední...

  • Nealko letní bowle

    Bowle - oblíbený nápoj v alkoholické či nealko variantě s ovocem, který je často podáván při různých posezeních s přáteli v letních měsících. ...

  • Hovězí po burgundsku (Boeuf bourguignonne)

    Recept na hovězí po burgundsku na červeném víně určitě stojí za vyzkoušení. Přejeme dobou chuť! 750 g hovězího zadního masa 50...

  • Hovězí abeceda: Víte jaké maso, je nejlepší na steak?

    Maso je považováno za nezbytnou součást vyváženého jídelníčku. Řeč je o hovězím mase bohatém na bílkoviny s nízkým obsahem tuku. Takové maso...

  • Třešňový návrat do minulosti...

    Slavný kuchař Edouard de Pomian ve svém Radio Cuisine roku 1938 uvedl: "A co bude koncem tisíciletí? Třeba se už vařit nebude, budete jen...

  • Koláč ze zakysané smetany a rajčat

    Pojďte si rajčata užít tentokrát v pečené podobě, ve slaném koláči, který můžete podávat jak k snídani nebo svačině, tak k obědu jako hlavní...

  • Italská Mamma mia

    Rychlý moučník, téměř bez práce a lahodné chuti, aneb připravíme si dnes a zítra si už jen nachystáme kávu a neděle může začít. Potřebujeme...

  • 7 nejčastejších chyb při grilování, týkají se i vás?

    Odpovídá Jan Hajný, šéfkuchař tescorecepty.cz. Poslechněte si také rozhovor, kde se dozvíte další rady a tipy ke grilování. 1. ...

  • Americký Hot dog

    Hot dog je nový burger Trendy už dávno nejsou jen otázkou oblékání. Ovlivňují i to, co budeme grilovat. Jistě jste jako malí opékali buřty...

Náš tip