• Hruškové taštičky

    Listové těsto mám ve velké oblibě. Je křehké a rozplývá se na jazyku. Jeho mnohostranné a rychlé použití je prostě v dnešní uspěchané době...

  • Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Podzimní ořechová páj s melasou a medem

    Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních...

  • Jablková buchta se skořicí

    Tento recept patří u nás doma mezi jeden z nejoblíbenějších. Mají ho rádi především děti a jeho velikou výhodou je  rychlá nenáročná příprava,...

  • Krůtí steak plněný žampióny

    Steak či stejk je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa. Obvykle se upravují grilováním nebo pečením na pánvi. Potřebujeme...

  • Rajčatový koláč s kozím sýrem

    Přinášíme vám recept na netradiční slaný koláč. Přejeme dobrou chuť! Doba přípravy: 80 minut. 8 porcí. Ingredience na těsto: 100...

  • Jeřabiny na každý podzimní stůl

    Jeřabiny dozrávají! Najdete je všude, hlavně kolem cest. K čemu se však hodí v kuchyni? Přečtěte si, co o jeřabinách zjistila Florentýna. Až...

  • Tykvový koláč s vůní podzimu

    Podzim vždy září barvami. A to nejen barevným listím na stromech, ale také plody, jako jsou jablka, hrušky či jeřabiny, ale hlavní prim mezi...

  • Česnekové pomazánky

    Máme tady podzim. Na tom není jistě nic divného. Jenže s podzimem přichází i časté virózy. Jako přírodní lék (a hlavně prevence) se doporučuje...

  • Báječné ořechové recepty: Od kuřete po sladké!

    S podzimním ochlazením přichází čas sbírání ořechů a oříšků. Máme pro vás proto malou inspiraci na zajímavé recepty s vlašskými ořechy! ...

  • Je libo zvěřinu? Vyzkoušejte kančí smetanový guláš!

    Podzim je oblíbeným obdobím pro pokrmy ze zvěřiny. Je libo jelení, kančí, daňčí, srnčí, ...? Chcete si pokrm ze zvěřiny připravit doma?...

  • Mák: Víte, jakou roli hraje v naší výživě?

    Když se řekne mák, nejspíše se vám vybaví malá modrá semínka, makovice nebo makové buchty. Je to jedinečná, často opomíjená plodina. Víte,...

  • Báječný mrkvový dort! Stojí za vyzkoušení!

    Máte chuť na sladké, ale nechcete moc hřešit? Upečte si s námi báječný mrkvový dort! Potřebujeme : 2 vejce 200 g třtinového...

  • Čokoládou ke genialitě a dobré chuti

    Výsledky studie prováděné na Wheeling Jesuit University in West Virginia, naznačují, že pojídání mléčné čokolády zlepšuje činnost mozku ....

  • Hruškový džem na zimu

    Sklizeň (nebo-li sezónu) hrušek dělíme na letní, podzimní a zimní, přičemž nejméně trvanlivé jsou hrušky letní (také ale nejsladší), naopak...

  • Hrušková povidla

    Povidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do pečiva (buchet, koláčů, šátečků ...

Náš tip