Recepty

  • Jedlé kaštany pečené s šalotkami (Marrons)

    750 g jedlých kaštanů, 2 šalotky, 50 g másla, kajenský pepř, sůl, sekaná petrželka Kaštany po obvodu nařízneme, vložíme na plech a...

  • Omelety z brambor a celeru

    500 g brambor, 150 g celeru, 3 vejce, 2 dl mléka, 80 g hrubé mouky, 2 stroužky česneku, 100 g oleje na smažení, sůl, kečup nebo hořčice ...

  • Labužnické pečené a flambované kuře

    1 kuře, 3 lžíce oleje, 70 g másla, hruškový kompot, 4 lžíce smetany, 50 g ořechových jader, 4 lžíce brandy, 1 lžička worcesteru, sůl, pepř ...

  • Vaříme s Beaujolais Noveau

    Uvedení Beaujolais Noveau je jedním z největších vinařských svátků na světě. Každý rok, vždy třetí čtvrtek v listopadu je po celém světě...

  • Dušená jablka s tvarohovou pěnou

    1 kg jablek, 200 g cukru, 1/8 l voldy, 2 cm vanilkového lusku, šťáva u 1/2 citronu, 2 žloutky, 15 0g cukru, 500 g...

  • Kachna pečená s jablky

    2 kg kachny 600 g jablek 30 g cukru 50 g rozinek sůl 50 g másla 100 ml bílého vína...

  • Kapustový nákyp

    600 g kapusty, 200 g uzeniny, 1 vejce, 2-3 stroužky česneku, 1 žemle, 1 dl mléka, sůl, pepř, 20 g tuku na vymazání, 1/2 cibule, strouhanka ...

  • Jehněčí na šafránu

    1 kg jehněčího masa bez kosti, 100 ml kyselé smetany, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2...

  • Kaštanový krém (Créme de marrons)

    500 g jedlých kaštanů, 1 chemicky neošetřený citrón, 250 ml suchého bílého vína, 100 g cukru, 2-3 lžíce třešňovice nebo calvadosu, 150 g kysané...

  • Kávové želé

    1/2 l silné instantní kávy, 2 lžíce želatiny, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rumu, strouhaná čokoláda a šlehačka na ozdobu Z dávky kávy odebereme...

  • Jehněčí řízky na smetaně

    800 g jehněčího masa z vykostěné kýty, 200 g cibule, sůl, mletý pepř sladká paprika, 50 g sádla, 50 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička...

  • Horká čokoláda

    0,5 l mléka, 100 g kvalitní čokolády na vaření, mletá skořice, 2-3 sáčky vanilinového cukru, 200 ml šlehané smetany, trochu strouhané čokolády...

  • Makrela nebo hejk na sladkém fenyklu

    4 ryby, citronová šťáva, 4 karotky, 50 g celeru, 4 hlízy sladkého fenyklu, 1 kedlubna, sůl, bílý pepř, 1 lžička sójové omáčky, 2-3 lžíce oleje...

  • Co vařit o víkendu IV.

    Nadcházející víkend můžeme označit za mimořádně kulinářsky vydatný. Budeme mít možnost...

  • Vepřové žebírko s hořčičnou omáčkou

    400 g očištěného vepřového žebírka, 20 g oleje, 100 g anglické slaniny, pepř, sůl Hořčičná omáčka: 150 g majonézy, 40 g hořčice, 2 lžíce...

  • Plněné žampiony na smetaně

    8 větších žampionů, 8 plátků anglické slaniny, 1 cibule, 1 červená paprika, 150 g pečeného drůbežího masa, 1 pórek, 2 lžíce kysané smetany, 1...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz