• Víkendové menu pro zahřátí

    Víkendové menu pro zahřátí * polévka Bramborová se sušenými houbami * vydatné Kološvárské zelí * vegetariánské ...

  • Remuláda

    250 g majonézy, 1 kelímek kysané smetany, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 větší sterilovaná okurka, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžička sardelové...

  • Uzené maso dušené v celeru

    500 g uzeného masa, 80 g celeru, 40 g mrkve a petržele, 1 cibule, 1/4 l kysané smetany, 40 g hladké mouky, 4 zrnka pepře, 4 zrnka nového...

  • Kuře s mandlemi

    1 velké, kuře, 30 g másla, 1 citron, sůl, zázvor, 1/4 l smetany ke šlehání, 1 lžíce hladké mouky, 100 g mandlí, šálek vývaru z Masoxu, olej ...

  • Bramborový trhanec

    800 g brambor, 4 vejce, 4 lžíce kysaného mléka, 4 lžíce oleje, 1 hlávka salátu, špetka kari, sůl, pepř Oloupané brambory necháme povařit...

  • Skotský koláč

    200 g jehněčího masa, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 mrkev, 250 g vařených brambor, 100 g žampionů, 100 g řapíkatého celeru, 50 g čedaru, 5 stroužků...

  • Sloní žrádlo

    300 g vepřové krkovice, 500 g brambor, 2 větší klobásy dle chuti, 4 cibule, 5 stroužků česneku, 100 g slaniny, pepř, kmín, sůl, sladká...

  • Skopové Rogan Josh

    500 g libového skopového masa nakrájeného na kostky asi 2,5 cm 170 g bílého jogurtu Pasta z koření : 1 lžíce nasekaného čerstvého...

  • Moldavské brambory

    750 g brambor, 30 g mouky, 80 g másla, 250 ml smetany, 100 g strouhaného sýra, kopr, petrželka, sůl Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme...

  • Pohankovo-krupicový pudink

    125 g pohankové krupice, 400 ml mléka, 70 g másla, 3 žloutky, 125 g cukru, kůra z poloviny citronu, 3 bílky, čokoládová nebo ovocná poleva,...

  • Šípková omáčka

    3 lžíce sušených šípků, 2 hřebíčky, citronová kůra, vývar, máslo a mouka na jíšku, 4 lžíce červeného vína, 1 lžíce citronové šťávy, cukr, sůl...

  • RECEPT TÝDNE "Kuřecí křídla CAPE MALAY"

    O produktech Fair trade jsme už psali v souvislosti s vynikajícím palmovým cukrem v článku "Švestkový crumble s mákem a palmovým cukrem" ....

  • Najděte si svoji krávu

    Patříte-li mezi ty, kteří při nákupu hovězího masa bedlivě pročítají informace na obalu a zkoumají, zda jde o skutečně čerstvý výrobek ze...

  • Rizoto po indonézsku

    2 šálky rýže, 4 šálky vody, 1/2 grilovaného kuřete, 100 g šunky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, špetka glutasolu, 1...

  • Nákyp s mozzarellou a rajčaty

    800 g masitých rajčat, 400 g sýra mozzarella, 2 střední cibule, 2 stroužky česneku, 1/8 l oleje, 6 plátků toastového chleba, 1 lžička soli, 1/4...

  • Kuřátko pod peřinkou /krásně šťavnaté/

    4 ks kuřecích prsíček, 200 g očištěné dýně, 70 g pórku, 40 g parmazánu, 50 g tvrdého sýra, 160 ml podmáslí, sůl, pepř, olej na vymazání ...

Náš tip