Babinet.cz  /  Recepty  /  Diety  /  Jarní divoké muffiny

Jarní divoké muffiny

19.4.2019 - AndreaP.

Špaldová mouka je znovuobjevenou ingrediencí, kterou v kuchyni používali naši předkové. Má řadu výhod a výživových vlastností, které u klasické bílé mouky nenajdeme. Je o mnoho zdravější a navíc skvěle chutná i voní.

Ingredience:

  • 250 g špaldová mouka celozrnná Probio
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 malá brokolice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 ks jarní cibulka
  • 3 vejce
  • 100 ml mléka nebo rýžového nápoje ISOLA BIO
  • 100 g  mozzarelly
  • hrst mladých divokých bylin
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • 1 lžička soli

Postup:

Ve velké míse smíchejte mouku a kypřicí prášek. Přidejte uvařenou na drobné kousky nakrájenou brokolici, najemno nasekanou jarní cibulku, olej, vejce, mléko, na drobné kostičky nakrájenou mozzarellu a nasekané divoké byliny. Osolte, dochuťte pepřem a muškátovým oříškem. Pořádně směs promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Výsledná směs by měla být hustá a dobře spojená.

Vyložte formu na muffiny košíčky a postupně naplňte. Pečte asi 45 minut v předehřáté troubě na 180°C.

Chutnají výborně teplé i studené jako svačina do školy či do práce.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz