Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Maminčino tajemství na pánvi

Maminčino tajemství na pánvi

25.10.2018 - AndreaP.

Maso naložené den předem se stává křehčí a chuťově výraznější. Tento recept je toho důkazem.

Potřebujeme :

  • 400 g vepřové kýty
  • 400 g vepřových jater
  • 200 g čerstvých nebo naložených hub
  • 3 kyselé okurky
  • 3 papriky
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • ďábelské (či jiné pikantní) koření
  • olej

 

Vepřovou kýtu si připravíme den předem. Nakrájíme ji na tenké proužky, dáme do misky, osolíme, opepříme, posypeme ďábelským kořením, zakapeme olejem, dobře zamícháme a dáme do ledničky.

Druhý den rozpálíme pánev s tukem, na něm osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a přidáme vepřové maso.

Když se maso zatáhne, přidáme postupně nakrájené houby, nadrobno nakrájenou okurku a na proužky nakrájenou papriku. Lehce podlijeme a dusíme doměkka.

Mezitím si nakrájíme játra na malé kousky. Když je vepřové maso téměř měkké, přidáme játra a vše dusíme ještě 10 minut.

Příloha - rýže, hranolky, opékané brambory.

Vaše názory

Další recepty

  • Ovocný (nejen) vánoční chlebík

    Sušené ovoce, oříšky, anýz, skořice, rum a další suroviny, tak to vše dělá z tohoto receptu recept vánoční. Tento chlebík si ale jistě můžete...

  • Bramborový trhanec na pánvi

    Jídlo, které připomíná dobu našich babiček. Málo lehce dostupných surovin, rychlá příprava, to je to pravé v tento čas. Potřebujeme : ...

  • Vánoce bez lepku

    Pokud se potýkáte s alergií na lepek nebo s jeho intolerancí a máte strach, že si o vánočních svátcích nebude moct vychutnat vaše oblíbené...

  • Tipy pro zdravé vánoční pečení

    1. Místo bílé mouky použijte špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou mouku. Bílá mouka zatěžuje trávení, zalepuje střeva, zahleňuje tělo, ...

Náš tip