Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Dýňovo-kokosová pěna

Dýňovo-kokosová pěna

16.10.2018 - AndreaP.

Zdravý jídelníček je spojený s lokálními a zároveň sezónními plodinami. K podzimu neodmyslitelně patří různé druhy dýní. U českých zákazníků jednoznačně dlouhodobě vede dýně hokaido, která je nenáročná na přípravu a nemusí se loupat. Navíc se hodí do sladkých i slaných receptů. Dýňovou dvojkou je máslová dýně.

 

Dýňovo-kokosová pěna

Co budete potřebovat?

Korpus

  • 150 g loupaných mandlí
  • 150 g vypeckovaných datlí
  • 60 g rozinek
  • 3 lžíce mletého kokosu

 

Náplň

  • 250 g dýně sweet dumpling nebo hokkaido
  • 250 g čerstvého žervé
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 100 ml kokosového mléka
  • 180 g smetany ke šlehání
  • strouhaný kokos na posypání

 

Karamelová omáčka

  • 200 g cukru krystal
  • 180 ml smetany ke šlehání

 

 

Všechny ingredience na korpus dejte do mixéru a rozsekejte. Dno rozkládací dortové formy potáhněte slabou igelitovou fólií a formu znovu sestavte tak, aby okraje fólie koukaly ven. Rovnoměrně naplňte korpusovou směsí a stlačte. Dejte vychladit, než se připraví náplň Oloupanou dýni nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka a nechte vychladnout. Poté zašlehejte žervé, cukr a kokosové mléko.

Ušlehanou šlehačku zapracujte do dýňové náplně. Vyklopte na vychlazený korpus, uhlaďte a vraťte do lednice aspoň na pět hodin.

Na karamelovou omáčku podlijte cukr třemi lžícemi vody a nechte na pánvi zkaramelizovat.

Až zezlátne, vlijte smetanu, rozmíchejte a nechte přejít varem.

Ostrým nožem opatrně projeďte po okraji dortu a uvolněte ho z formy. Podávejte posypané kokosem a přelité karamelovou omáčkou.

 

www.albert.cz

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip