Babinet.cz  /  Recepty  /  Dietní kuchyně  /  Dýňová frittata

Dýňová frittata

16.10.2018 - AndreaP.

Konzumace dýní má prokazatelně prospěšné účinky na náš organismus. Dýně jsou dobře stravitelné, a proto je mohou do jídelníčku zařadit nejen dospělí, ale i děti, třeba hned v prvních příkrmech. Dýně obsahují hodně vody, spoustu vlákniny a skvěle doplní jídelníček při očistě organismu. Dýně má vysoký obsah antioxidantů, vitamínů a minerálů a dají se jednoduše připravit nasladko i naslano.

Dýňová frittata

Co budete potřebovat?

  • 1 červená cibule
  • olivový olej
  • 400 g máslové dýně
  • 250 g klobásy
  • sůl
  • hrst nakrájené kapusty
  • 8 vajec
  • 150 ml zakysané smetany
  • 150 g sýru Feta

 

Předehřejte troubu na 200 °C. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte pozvolna zkaramelizovat na rozehřátém oleji v pánvi s kovovou rukojetí, kterou je možné vložit do trouby. Přidejte nakrájenou dýni a klobásu, osolte a opečte doměkka. Po chvíli přihoďte nakrájenou kapustu a ještě pár minut opékejte.

Vajíčka prošlehejte se zakysanou smetanou a nalijte do pánve. Posypte nakrájenou fetou a dejte na půl hodiny zapéct do trouby. Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, pečte frittatu 20 minut na mírném ohni.

www.albert.cz

Vaše názory

Další recepty

  • Ovocný (nejen) vánoční chlebík

    Sušené ovoce, oříšky, anýz, skořice, rum a další suroviny, tak to vše dělá z tohoto receptu recept vánoční. Tento chlebík si ale jistě můžete...

  • Bramborový trhanec na pánvi

    Jídlo, které připomíná dobu našich babiček. Málo lehce dostupných surovin, rychlá příprava, to je to pravé v tento čas. Potřebujeme : ...

  • Vánoce bez lepku

    Pokud se potýkáte s alergií na lepek nebo s jeho intolerancí a máte strach, že si o vánočních svátcích nebude moct vychutnat vaše oblíbené...

  • Tipy pro zdravé vánoční pečení

    1. Místo bílé mouky použijte špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou mouku. Bílá mouka zatěžuje trávení, zalepuje střeva, zahleňuje tělo, ...

Náš tip