Babinet.cz  /  Kam vyrazit  /  Moravskoslezský kraj  /  KREATIV Ostrava 2018

KREATIV Ostrava 2018

16.10.2018 - AndreaP.

Výtvarné dílničky, tvořivé workshopy, kreativní nápady a inspirace, materiál a pomůcky s výstavní slevou, handmade výrobky, ukázky výtvarných technik nebo seznámení s novinkami na trhu, to vše najdete na podzimní výstavě KREATIV Ostrava 2018 ve dnech 9. – 11. listopadu na Černé louce v Ostravě.

Letošní KREATIV Ostrava je zaplněn do posledního místečka a můžete se proto těšit na více jak 160 firem a kreativců z celé České republiky. Bude možno si nakoupit z hojného množství materiálu a pomůcek pro tvoření např. korálky a komponenty, látky, galanterii, bavlněnou přízi, šnůry nebo špagáty, šicí nebo vyšívací stroje, umělecké i hobby štětce a fixy, razítka, jehlice, nůžky no prostě vše co srdce žádá.

K novinkám, které si pro vás firmy připravily, patří například horem i spodem krycí coverlock Brother CV 3550, poprvé si na výstavě můžete si sestavit originální diář na příští rok nebo absolutní novinku na trhu- štětečkové POSCY.  Ti vás, kteří se těší na tvořivé workshopy a výtvarné dílničky si přijdou na své. Čekají na Vás nejrůznější výtvarné techniky. Mezi novinky ročníku patří světlá  a tmavá patina, dále pak plstění mokrou cestou nebo jak vytvořit galaxii použitím techniky SPLASH. Tradičně se setkáte s technikami jako je EBRU, práce s foamiranem, scrapbooking  - výroba přáníčka, mini kurz krasopsaní, vyzkoušet si můžete práci s dlátkem a vyrýt si kartičku a jiné. Přehled workshopů a dílniček najdete na www.cerna-louka.cz nebo FB Kreativ Ostrava.

Pokud váháte, jakým dárkem potěšit své blízké na vánoce, na KREATIVu Ostrava budete mít z čeho vybírat. Čekají na Vás jedinečné handmade výrobky – vyšívané plstěné nebo drátované šperky, originální dřevěná fotoalba, háčkované a šité hračky, vonné soli nebo nespočet různých druhů svíček, osobitá přáníčka, barevná keramika a jiné. Nebude chybět ani vánoční dekorace ve formě věnců, perličkových ozdob, svícnů nebo andílků.

Součásti výstavy je také QUILT Ostrava 2018, který nemůže ani na letošním KREATIVu Ostrava chybět! V letošním roce QUILT Ostrava hostí ojedinělý projekt paní Marcely Listíkové „Můj rodný kraj aneb krásy Čech a Moravy“. Jeho cílem bylo vytvořit soubor malých quiltů o velikosti 70 x 40 cm, který by dohromady tvořil pestrý obraz naší krásné země. Zúčastnit se mohl každý, kdo měl na dané téma co ušít. Každá autorka mohla zobrazit svůj rodný kraj tak, jak ho má ráda, vzpomenout na místa, která jí nejvíce přirostla k srdci, kde si hrávala, kudy chodívala, kde prožívala první lásky. Kolekce ukazuje nejen mnoho různě zpracovaných pohledů na krásy naší země, ale představuje i rozmanité textilní techniky.

Seznam vystavovatelů a workshopů najdete na www.cerna-louka.cz nebo FB Kreativ Ostrava.

Otevírací doba:
9. 11.      10:00 - 18:00 hod.
10. 11.   10:00 - 18:00 hod.
11. 11.   10:00 - 16:00 hod.

Vstupné:
Dospělí                                               90,- Kč
Důchodci, studenti, děti od 6 let     50,- Kč
VIP karta 2018

NOVINKA – možnost zakoupit vstupenky online www.ostravainfo.cz

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další tipy

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz