Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Tykvový koláč s vůní podzimu

Tykvový koláč s vůní podzimu

8.10.2018 - AndreaP.

Podzim vždy září barvami. A to nejen barevným listím na stromech, ale také plody, jako jsou jablka, hrušky či jeřabiny, ale hlavní prim mezi nimi hrají také dýně. A právě z nich si dnes připravíme koláč

Na dnešní recept budeme potřebovat :

  • 1 až 2 šálky dýně hokaido podušené s cukrem a citronovou šťávou
  • 1 šálek tekutého medu
  • 1 šálek oleje
  • 4 vejce
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 sklenka rumu (1 dcl)
  • 1 až 2 lžičky skořice
  • špetka muškátového květu
  • 1 šálek spařených hrozinek
  • 1 šálek sekaných vlašských ořechů

Nejprve ušlehejte med, olej a vejce. Pak přimíchejte tykev, rum, mouku prosátou práškem do pečiva, skořici, mušk. květ, hrozinky a ořechy. Všechno dobře promíchejte.

Plochý pekáč vytřete máslem, vysypte hrubou moukou a urovnejte do něj směs. Pečte nejdříve při vyšší teplotě, později teplotu snižte. Celková doba pečení by neměla přesáhnout 1 hodinu.

Vaše názory

Další recepty

  • Kuřecí na tymiánu

    Kuřecí maso je velice oblíbené pro svou rychlou přípravu. Dnes si kuře připravíme na bylince zvané tymián, kdy doplňovat pokrm bude výborná...

  • Koláč maková panenka

    Koláč ideální při podzimním sychravém počasí, kdy si pod dekou s šálkem čaje či kávy vychutnáme jeho lahodnou makovou chuť a přeneseme se tak...

  • VIDEO : Čokoládové crinkles

    Co se sk rývá pod podivným názvem crinkles ? Jsou to vlastně popraskané sušenky, kdy ihned po upečení jsou velmi měkké a křehké, při chladnutí...

  • Nebojme se ... SUŠI

    " Suši, to je přece sušená nebo syrová ryba s rýží, lekne se nezasvěcený konzument. Ne ne, opraví vás v japonské restauraci "... Suši ...

Náš tip