Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Tykvový koláč s vůní podzimu

Tykvový koláč s vůní podzimu

8.10.2018 - AndreaP.

Podzim vždy září barvami. A to nejen barevným listím na stromech, ale také plody, jako jsou jablka, hrušky či jeřabiny, ale hlavní prim mezi nimi hrají také dýně. A právě z nich si dnes připravíme koláč

Na dnešní recept budeme potřebovat :

  • 1 až 2 šálky dýně hokaido podušené s cukrem a citronovou šťávou
  • 1 šálek tekutého medu
  • 1 šálek oleje
  • 4 vejce
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 sklenka rumu (1 dcl)
  • 1 až 2 lžičky skořice
  • špetka muškátového květu
  • 1 šálek spařených hrozinek
  • 1 šálek sekaných vlašských ořechů

Nejprve ušlehejte med, olej a vejce. Pak přimíchejte tykev, rum, mouku prosátou práškem do pečiva, skořici, mušk. květ, hrozinky a ořechy. Všechno dobře promíchejte.

Plochý pekáč vytřete máslem, vysypte hrubou moukou a urovnejte do něj směs. Pečte nejdříve při vyšší teplotě, později teplotu snižte. Celková doba pečení by neměla přesáhnout 1 hodinu.

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... CHILLI PAPRIČKY

    Pojídáním chilli papriček pocítila již více jak čtvrtina světové populace ten správný oheň v ústech. Předpokládá se, že byly poprvé...

  • Hruškové taštičky

    Listové těsto mám ve velké oblibě. Je křehké a rozplývá se na jazyku. Jeho mnohostranné a rychlé použití je prostě v dnešní uspěchané době...

  • Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Podzimní ořechová páj s melasou a medem

    Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních...

Náš tip