Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Tykvový koláč s vůní podzimu

Tykvový koláč s vůní podzimu

8.10.2018 - AndreaP.

Podzim vždy září barvami. A to nejen barevným listím na stromech, ale také plody, jako jsou jablka, hrušky či jeřabiny, ale hlavní prim mezi nimi hrají také dýně. A právě z nich si dnes připravíme koláč

Na dnešní recept budeme potřebovat :

  • 1 až 2 šálky dýně hokaido podušené s cukrem a citronovou šťávou
  • 1 šálek tekutého medu
  • 1 šálek oleje
  • 4 vejce
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 sklenka rumu (1 dcl)
  • 1 až 2 lžičky skořice
  • špetka muškátového květu
  • 1 šálek spařených hrozinek
  • 1 šálek sekaných vlašských ořechů

Nejprve ušlehejte med, olej a vejce. Pak přimíchejte tykev, rum, mouku prosátou práškem do pečiva, skořici, mušk. květ, hrozinky a ořechy. Všechno dobře promíchejte.

Plochý pekáč vytřete máslem, vysypte hrubou moukou a urovnejte do něj směs. Pečte nejdříve při vyšší teplotě, později teplotu snižte. Celková doba pečení by neměla přesáhnout 1 hodinu.

Vaše názory

Další recepty

  • Štrůdl z piva

    Blíží se víkend, který už bude tentokráte stříbrný, čeká nás totiž třetí adventní neděle. Pečení cukroví je v plném proudu a asi většina z nás...

  • Kremrole s jablečným sněhem

    Kremrole neboli trubička je sladký cukrářský výrobek , má tvar válce (německy Rolle), kdy těsto nařezané na proužky vhodné délky, je...

  • Kuchařky, pozor z jakých ořechů upečete vánoční cukroví!

    Zvolit správné ingredience do cukroví může být občas oříšek. Zvlášť, když chcete upéct svému muži či partnerovi takové ořechové cukroví,...

  • Marokánky

    Maro kánky Petra Novotného, tak by se dal nazvat dnešní recept. Ať je ale původním autorem kdokoliv, jisté je jen to, že chutnat budou vždy a...

Náš tip