Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Je libo zvěřinu? Vyzkoušejte kančí smetanový guláš!

Je libo zvěřinu? Vyzkoušejte kančí smetanový guláš!

4.10.2018 - redakce Babinet.cz

Podzim je oblíbeným obdobím pro pokrmy ze zvěřiny. Je libo jelení, kančí, daňčí, srnčí, ...? Chcete si pokrm ze zvěřiny připravit doma? Vyzkoušejte náš recept na kančí smetanový guláš. Přejeme dobrou chuť!

  • 750 g kančí kýty
  • 3 jalovcové bobule
  • 3 zrnka nového koření
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1/8 l červeného vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 g prorostlé slaniny
  • 1/4 lžičky pálivé papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 l masového vývaru
  • 1/4 l kysané smetany
  • pepř

Maso nakrájejte na kousky velké 4 cm. Jalovec a nové koření rozdrťte. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky, nechte vzkypět spolu s kořením, olejem, červeným vinným octem a červeným vínem. Vlažné nalejte na maso, přikryjte přes noc a marinujte. Maso nechte v sítu odkapat, promíchejte s moukou. Slaninu nakrájejte na kostičky, silně zahřejte, masové kostky osmahněte dohněda. Přidejte marinádu, papriku, sůl, vývar a smetanu. Za mírného varu maso zvolna duste do měkka. Maso vyjměte a dejte do mísy. Omáčku uveďte za vysoké teploty do prudkého varu, míchejte, dokud nedosáhnete požadované hustoty. Dochuťte a nalejte na maso.


Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... CHILLI PAPRIČKY

    Pojídáním chilli papriček pocítila již více jak čtvrtina světové populace ten správný oheň v ústech. Předpokládá se, že byly poprvé...

  • Hruškové taštičky

    Listové těsto mám ve velké oblibě. Je křehké a rozplývá se na jazyku. Jeho mnohostranné a rychlé použití je prostě v dnešní uspěchané době...

  • Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Podzimní ořechová páj s melasou a medem

    Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních...

Náš tip