Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Je libo zvěřinu? Vyzkoušejte kančí smetanový guláš!

Je libo zvěřinu? Vyzkoušejte kančí smetanový guláš!

4.10.2018 - redakce Babinet.cz

Podzim je oblíbeným obdobím pro pokrmy ze zvěřiny. Je libo jelení, kančí, daňčí, srnčí, ...? Chcete si pokrm ze zvěřiny připravit doma? Vyzkoušejte náš recept na kančí smetanový guláš. Přejeme dobrou chuť!

  • 750 g kančí kýty
  • 3 jalovcové bobule
  • 3 zrnka nového koření
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1/8 l červeného vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 g prorostlé slaniny
  • 1/4 lžičky pálivé papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 l masového vývaru
  • 1/4 l kysané smetany
  • pepř

Maso nakrájejte na kousky velké 4 cm. Jalovec a nové koření rozdrťte. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky, nechte vzkypět spolu s kořením, olejem, červeným vinným octem a červeným vínem. Vlažné nalejte na maso, přikryjte přes noc a marinujte. Maso nechte v sítu odkapat, promíchejte s moukou. Slaninu nakrájejte na kostičky, silně zahřejte, masové kostky osmahněte dohněda. Přidejte marinádu, papriku, sůl, vývar a smetanu. Za mírného varu maso zvolna duste do měkka. Maso vyjměte a dejte do mísy. Omáčku uveďte za vysoké teploty do prudkého varu, míchejte, dokud nedosáhnete požadované hustoty. Dochuťte a nalejte na maso.


Vaše názory

Další recepty

  • Kuřecí na tymiánu

    Kuřecí maso je velice oblíbené pro svou rychlou přípravu. Dnes si kuře připravíme na bylince zvané tymián, kdy doplňovat pokrm bude výborná...

  • Koláč maková panenka

    Koláč ideální při podzimním sychravém počasí, kdy si pod dekou s šálkem čaje či kávy vychutnáme jeho lahodnou makovou chuť a přeneseme se tak...

  • VIDEO : Čokoládové crinkles

    Co se sk rývá pod podivným názvem crinkles ? Jsou to vlastně popraskané sušenky, kdy ihned po upečení jsou velmi měkké a křehké, při chladnutí...

  • Nebojme se ... SUŠI

    " Suši, to je přece sušená nebo syrová ryba s rýží, lekne se nezasvěcený konzument. Ne ne, opraví vás v japonské restauraci "... Suši ...

Náš tip