Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Je libo zvěřinu? Vyzkoušejte kančí smetanový guláš!

Je libo zvěřinu? Vyzkoušejte kančí smetanový guláš!

4.10.2018 - redakce Babinet.cz

Podzim je oblíbeným obdobím pro pokrmy ze zvěřiny. Je libo jelení, kančí, daňčí, srnčí, ...? Chcete si pokrm ze zvěřiny připravit doma? Vyzkoušejte náš recept na kančí smetanový guláš. Přejeme dobrou chuť!

  • 750 g kančí kýty
  • 3 jalovcové bobule
  • 3 zrnka nového koření
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1/8 l červeného vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 g prorostlé slaniny
  • 1/4 lžičky pálivé papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 l masového vývaru
  • 1/4 l kysané smetany
  • pepř

Maso nakrájejte na kousky velké 4 cm. Jalovec a nové koření rozdrťte. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky, nechte vzkypět spolu s kořením, olejem, červeným vinným octem a červeným vínem. Vlažné nalejte na maso, přikryjte přes noc a marinujte. Maso nechte v sítu odkapat, promíchejte s moukou. Slaninu nakrájejte na kostičky, silně zahřejte, masové kostky osmahněte dohněda. Přidejte marinádu, papriku, sůl, vývar a smetanu. Za mírného varu maso zvolna duste do měkka. Maso vyjměte a dejte do mísy. Omáčku uveďte za vysoké teploty do prudkého varu, míchejte, dokud nedosáhnete požadované hustoty. Dochuťte a nalejte na maso.


Vaše názory

Další recepty

  • Štrůdl z piva

    Blíží se víkend, který už bude tentokráte stříbrný, čeká nás totiž třetí adventní neděle. Pečení cukroví je v plném proudu a asi většina z nás...

  • Kremrole s jablečným sněhem

    Kremrole neboli trubička je sladký cukrářský výrobek , má tvar válce (německy Rolle), kdy těsto nařezané na proužky vhodné délky, je...

  • Kuchařky, pozor z jakých ořechů upečete vánoční cukroví!

    Zvolit správné ingredience do cukroví může být občas oříšek. Zvlášť, když chcete upéct svému muži či partnerovi takové ořechové cukroví,...

  • Marokánky

    Maro kánky Petra Novotného, tak by se dal nazvat dnešní recept. Ať je ale původním autorem kdokoliv, jisté je jen to, že chutnat budou vždy a...

Náš tip