Babinet.cz  /  Magazín  /  Společnost  /  Test z angličtiny - the, an, a (test č.2)

Test z angličtiny - the, an, a (test č.2)

2.10.2018 - redakce Babinet.cz

Chcete si opět vyzkoušet další test z angličtiny? Dnes si můžete procvičit členy určité a neurčité. S chutí do toho!

TEST č. 2

1. _____ orang-utan eats plants and leaves.

A) The    B) A     C) An

 

2. _____ Jeseníky mountains are on North-East of our country.

A) The     B) A    C) An

 

3. Denise plays ____ tennis every Tuesday.

A) the    B) -     C) a

 

4. Bring me _____ ham sandwich, please.

A) the    B) -     C) a

 

5. Kelly often has ______ orange juice for her breakfast.

A) the     B) -     C) an

 

6. _____ New York city is wonderful.

A) The     B) -     C) A

 

7. I love______ New York.

A) the     B) -     C) a

 

8. You must cross this bridge over _____ Vltava river.

A) the     B) -    C) a

 

9. I have only three _____ apples for my lunch.

A) the     B) -     C) a

 

10. I cook ______ omelette for you.

A) the     B) a     C) an

 

VÝSLEDKY:

1C, 2A, 3B, 4C, 5B, 6A, 7B, 8A, 9B, 10C

 

HODNOCENÍ:

10 a 9 bodů

Výborně, jde vám to.

 

8 a 7 bodů

Zřejmě jste udělali chybu z nepozornosti.

 

6 a 5 bodů

Bude dobré se na toto gramatické pravidlo ještě jednou podívat do vaší učebnice nebo si přečtěte vysvětlení o řádek níže.

 

4 a 3 body

Asi jste už zapomněli že:

Člen neurčitý „a“ = jeden (4), an (1, 10), a proto jej nelze použít v množném čísle (9).

Člen určitý „the“ se užívá pro určitou nebo na světě jedinou věc (2, 6, 8).

Členy nemají sporty (3), věci, co se nedají spočítat (5) a vlastní jména bez dalšího upřesnění - river, mountain, city (7) .

 

2, 1 a 0 bodů:

Je mi líto, tento test není určen pro vás. Patříte mezi začátečníky.

Příště si připomenete this, that… a zástupné one

 

Test č.1 naleznete ZDE

Vaše názory

Další z magazínu

Náš tip