Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Hrušková povidla

Hrušková povidla

27.9.2018 - AndreaP.

Povidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do pečiva (buchet, koláčů, šátečků aj.) a dalších pokrmů (např. kynutých knedlíků).

Jejich užívání bylo hojnější v minulosti, kdy trvanlivá povidla představovala jeden z mála způsobů, jak dlouhodobě uchovávat ovoce.

Na dnešní recept potřebujeme :

  • na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru

 

Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky.

Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme.

Směs vložíme do sklenic, upevníme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů. Uskladníme v chladu.

Vaše názory

Další recepty

  • Kuřecí na tymiánu

    Kuřecí maso je velice oblíbené pro svou rychlou přípravu. Dnes si kuře připravíme na bylince zvané tymián, kdy doplňovat pokrm bude výborná...

  • Koláč maková panenka

    Koláč ideální při podzimním sychravém počasí, kdy si pod dekou s šálkem čaje či kávy vychutnáme jeho lahodnou makovou chuť a přeneseme se tak...

  • VIDEO : Čokoládové crinkles

    Co se sk rývá pod podivným názvem crinkles ? Jsou to vlastně popraskané sušenky, kdy ihned po upečení jsou velmi měkké a křehké, při chladnutí...

  • Nebojme se ... SUŠI

    " Suši, to je přece sušená nebo syrová ryba s rýží, lekne se nezasvěcený konzument. Ne ne, opraví vás v japonské restauraci "... Suši ...

Náš tip