Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Hrušková povidla

Hrušková povidla

27.9.2018 - AndreaP.

Povidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do pečiva (buchet, koláčů, šátečků aj.) a dalších pokrmů (např. kynutých knedlíků).

Jejich užívání bylo hojnější v minulosti, kdy trvanlivá povidla představovala jeden z mála způsobů, jak dlouhodobě uchovávat ovoce.

Na dnešní recept potřebujeme :

  • na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru

 

Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky.

Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme.

Směs vložíme do sklenic, upevníme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů. Uskladníme v chladu.

Vaše názory

Další recepty

  • Štrůdl z piva

    Blíží se víkend, který už bude tentokráte stříbrný, čeká nás totiž třetí adventní neděle. Pečení cukroví je v plném proudu a asi většina z nás...

  • Kremrole s jablečným sněhem

    Kremrole neboli trubička je sladký cukrářský výrobek , má tvar válce (německy Rolle), kdy těsto nařezané na proužky vhodné délky, je...

  • Kuchařky, pozor z jakých ořechů upečete vánoční cukroví!

    Zvolit správné ingredience do cukroví může být občas oříšek. Zvlášť, když chcete upéct svému muži či partnerovi takové ořechové cukroví,...

  • Marokánky

    Maro kánky Petra Novotného, tak by se dal nazvat dnešní recept. Ať je ale původním autorem kdokoliv, jisté je jen to, že chutnat budou vždy a...

Náš tip