Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Hrušková povidla

Hrušková povidla

27.9.2018 - AndreaP.

Povidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do pečiva (buchet, koláčů, šátečků aj.) a dalších pokrmů (např. kynutých knedlíků).

Jejich užívání bylo hojnější v minulosti, kdy trvanlivá povidla představovala jeden z mála způsobů, jak dlouhodobě uchovávat ovoce.

Na dnešní recept potřebujeme :

  • na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru

 

Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky.

Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme.

Směs vložíme do sklenic, upevníme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů. Uskladníme v chladu.

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... CHILLI PAPRIČKY

    Pojídáním chilli papriček pocítila již více jak čtvrtina světové populace ten správný oheň v ústech. Předpokládá se, že byly poprvé...

  • Hruškové taštičky

    Listové těsto mám ve velké oblibě. Je křehké a rozplývá se na jazyku. Jeho mnohostranné a rychlé použití je prostě v dnešní uspěchané době...

  • Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Podzimní ořechová páj s melasou a medem

    Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních...

Náš tip