Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Hrušky v horkém krému z čokolády

Hrušky v horkém krému z čokolády

11.9.2018 - AndreaP.

V minulém receptu jsme si představili lahodný hruškový koláč z Francie. I v tomto článku ještě zůstaneme u hrušek jako základní surovině receptu, tentokráte ale v úplně jiné verzi, a sice jako teplý dezert. Příprava je snadná, výsledek pak jistě potěší. Možno použít i jako takový rychlý osvěžující moučník.

Potřebujeme

  • 1 velká sklenice půlených hrušek (kompotovaných)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • špetka skořice

Krém :

  • 1/4 l šlehačky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce medu
  • 200 g hořké čokolády

Na ozdobu

  • pistácie
  • šlehačka

Hrušky necháme řádně okapat na sítku. Kompotovou šťávu (cca 1/8 l) spolu s citrónovou šťávou, skořicí a cukrem svaříme. Tímto roztokem poté potřeme okapané hrušky, necháme dobře vychladit.

Šlehačku, vanilkový cukr a med necháme přejít varem. Čokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme do šlehačky a za stálého míchání jí důkladně rozpustíme.

Hrušky naservírujeme na talířky, jemně přelijeme horkým krémem a posypeme drobně nasekanými pistáciemi, případně kopečkem ušlehané šlehačky.

 

Vaše názory

Další recepty

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

  • Česká kuchyně zahraničním pohledem

    Jak naši tradiční kuchyni popisují jinde vám přiblížíme prostřednictvím článku z Českého konzulátu ve švýcarském Curychu. Česká kuchyně je...

  • Vanilkovo-dýňový cheesecake

    Zdravá dýňová verze oblíbeného cheesecake ... Potřebujeme : 200 g mandlí a lískových oříšků 75 ml agávového sirupu 75 ml...

Náš tip