Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Houbové topinky

Houbové topinky

10.9.2018 - AndreaP.

Už samotná vůně a chuť čerstvě opečené topinky s česnekem navozuje příjemnou atmosféru. Když k ní přidáme podušené hříbky jemně okořeněné chilli, pak už mluvíme o chuťové dokonalosti.

Potřebujeme :

  • 4 plátky chleba (můžeme nahradit bagetou nebo vekou)
  • 500 g čerstvých hub - nejlépe hříbků
  • olivový olej
  • stroužek česneku
  • čerstvá šalvěj
  • chilli koření
  • mletý pepř
  • sůl
  • čerstvá pažitka

 

Chleba opečeme a položíme na talíř.

Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek, šalvej, chilli, pepř a sůl. Dusíme na mírném ohni, poté přidáme houby a dusíme dalších 15 - 20 minut na silnějším ohni, dokud se nevypaří šťáva z hub.

Houbovou směs poté vrstvíme na topinky a zdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme nejlépe teplé.

Náš houbový tip:

Vaše názory

Další recepty

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

  • Česká kuchyně zahraničním pohledem

    Jak naši tradiční kuchyni popisují jinde vám přiblížíme prostřednictvím článku z Českého konzulátu ve švýcarském Curychu. Česká kuchyně je...

  • Vanilkovo-dýňový cheesecake

    Zdravá dýňová verze oblíbeného cheesecake ... Potřebujeme : 200 g mandlí a lískových oříšků 75 ml agávového sirupu 75 ml...

Náš tip