Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Lilkový řízek nejen pro vegetariány

Lilkový řízek nejen pro vegetariány

6.9.2018 - AndreaP.

Původní oblastí výskytu lilku jsou podhorské a horské oblasti And v dnešním Peru. V současné době se pěstují jako zemědělská plodina prakticky po celém světě s výjimkou tropů, arktických a subarktických oblastí.

Potřebujeme :

  • 1 větší lilek
  • 2 vejce
  • 100 g ementálu
  • 50 g másla
  • sůl
  • olej

 

Lilek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, posolíme a necháme asi hodinu změknout.

Do rendlíku dáme máslo, nastrouhaný sýr, nahřejeme, přidáme vejce a necháme zhoustnout.

Plátky lilku osušíme, polovinu plátků potřeme 1cm silnou vrstvou směsi, druhé plátky přitiskneme a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.

Vaše názory

Další recepty

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

  • Česká kuchyně zahraničním pohledem

    Jak naši tradiční kuchyni popisují jinde vám přiblížíme prostřednictvím článku z Českého konzulátu ve švýcarském Curychu. Česká kuchyně je...

  • Vanilkovo-dýňový cheesecake

    Zdravá dýňová verze oblíbeného cheesecake ... Potřebujeme : 200 g mandlí a lískových oříšků 75 ml agávového sirupu 75 ml...

Náš tip