Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

2.9.2018 - redakce Babinet.cz

Hledáte inspiraci na lehký a zdravý letní oběd? Máme pro vás tip na těstoviny, při jejichž vaření jsme použili kysanou smetanu a také čerstvé mléko. Dobrou chuť!

  • 1/2 hrnku Čerstvého mléka
  • 1 ks Kysaná smetana
  • 1 balení listového špenátu
  • 1 balení těstovin
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 špetka mletého pepře
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění
  • 2 lžíce olej
  • 1 špetka soli
  • 150 g strouhaného sýru

Nejprve si na oleji zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na velmi jemné kousky. Přidáme rozmačkaný česnek, špenát, podlijeme troškou vody a necháme dusit do měkka. Jakmile máme špenát měkký, můžeme zahustit připravenou jíšku z Čerstvého mléka z Valašska, Kysané smetany z Valašska a kukuřičného škrobu. Do hotového špenátu vmícháme uvařené těstoviny, dochutíme solí, případně pepřem. Na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.

 

 

Vaše názory

Další recepty

  • Krůtí stehno po kreolsku

    Kreolská kuchyně je údajně uhlazenější formou cajunské kuchyně. Není tolik ostrá a kromě ryb a mořských plodů disponuje jídly z divokých ...

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

  • Česká kuchyně zahraničním pohledem

    Jak naši tradiční kuchyni popisují jinde vám přiblížíme prostřednictvím článku z Českého konzulátu ve švýcarském Curychu. Česká kuchyně je...

Náš tip