Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Benediktova vejce na toustu

Benediktova vejce na toustu

20.8.2018 - AndreaP.

 

Tato úprava vajec nejen, že skvěle vypadá, když jí na talíři naservírujeme před hosty, ale také skvěle chutná. Přesvědčte se.

Ingredience:

  • 2 housky na hamburgery
  • 4 plátky šunky
  • 100 g másla
  • 2 čerstvé žloutky
  • citrónová šťáva z čerstvého citrónu
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • čerstvý estragon
  • 2 vejce


V pánvi přepustíme máslo, sebereme pěnu a scedíme. Žloutky dáme do kastrůlku, osolíme, 
opepříme, přidáme trochu vody nebo vývaru a rozšleháme do pěny. Poté nádobu vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Pak sejmeme omáčku z lázně a do směsi přidáváme tekuté máslo a stále nepřestáváme šlehat! Dochutíme citrónovou šťávou a čerstvým estragonem.

Podélně rozkrojené hamburgerové žemle potřeme máslem, přidáme plátek šunky a dáme zapéct pod gril.

Na opečené housky se šunkou dáme zastřené vejce a přelijeme připravenou holandskou omáčkou.

Vaše názory

Další recepty

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

  • Česká kuchyně zahraničním pohledem

    Jak naši tradiční kuchyni popisují jinde vám přiblížíme prostřednictvím článku z Českého konzulátu ve švýcarském Curychu. Česká kuchyně je...

  • Vanilkovo-dýňový cheesecake

    Zdravá dýňová verze oblíbeného cheesecake ... Potřebujeme : 200 g mandlí a lískových oříšků 75 ml agávového sirupu 75 ml...

Náš tip