Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Jednoduchá švestková povidla

Jednoduchá švestková povidla

16.8.2018 - AndreaP.

Švestek se letošní léto urodilo opravdu velké množství, tak proč nezkusit také švestková povidla. V zimě se nám pak budou hodit třeba do koláčů.

 

na 6 sklenic po 200 ml:

  • 1 kg švestek
  • 500 g želírovacího cukru 2:1
  • šťáva z 1 citrónu
  • 4 lžíce slivovice

 

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Rozmixujeme je, přimícháme želírovací cukr a přikryté necháme v klidu 4 hodiny.

Přivedeme k varu a prudce vaříme 4 minuty. Přimícháme slivovici.

Naplníme do sklenic a uzavřeme. Skladujeme v chladu.

Vaše názory

Další recepty

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

  • Česká kuchyně zahraničním pohledem

    Jak naši tradiční kuchyni popisují jinde vám přiblížíme prostřednictvím článku z Českého konzulátu ve švýcarském Curychu. Česká kuchyně je...

  • Vanilkovo-dýňový cheesecake

    Zdravá dýňová verze oblíbeného cheesecake ... Potřebujeme : 200 g mandlí a lískových oříšků 75 ml agávového sirupu 75 ml...

Náš tip