Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Těstoviny s ořechovou omáčkou a vepřovou panenkou

Těstoviny s ořechovou omáčkou a vepřovou panenkou

13.8.2018 - redakce Babinet.cz

Jste také milovníci těstovin na každý způsob? Vyzkoušejte náš recept a určitě neprohloupíte. Dobrou chuť!

  • 2 menší vepřové panenky
  • 1 lžíce oleje
  • 2 plátky veky
  • 1 kelímek smetany
  • 100 g vlašských ořechů (vyloupaných)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 250 g těstovin (vhodné jsou široké nudle)

1.Veku rozlámejte na několik kousků, vložte do menší misky a zalijte smetanou. Dejte vařit velký hrnec s vodou. Jakmile voda vře, přidejte lžičku soli, těstoviny, a uvařte je doměkka.

2. Než začne voda vřít, omyjte maso, odřezejte šlachy a tuk a nakrájejte na nudličky. Začněte rozehřívat dostatečně velkou pánev, jakmile je horká, přidejte olej a maso a zprudka ze všech stran osmahněte. Zhruba po 5 minutách by mělo být maso dostatečně propečené.

3. V krátké chvilce, co se těstoviny vaří a maso nepotřebuje pozornost, přendejte do mixéru veku se smetanou, přidejte oloupaný česnek, ořechy a zbývající sůl a nechte mixovat asi 2 minuty dohladka. Pokud se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu mléka do požadované konzistence. Jakmile je maso měkké, vlijte ji do pánve k masu a nechte na vypnuté plotýnce pozvolna prohřívat.

4. Uvařené těstoviny slijte a smíchejte s masem a ořechovou omáčkou. Nakonec ozdobte červenými cherry rajčátky tady a zelenými lístky petrželky.

Vaše názory

Další recepty

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

  • Česká kuchyně zahraničním pohledem

    Jak naši tradiční kuchyni popisují jinde vám přiblížíme prostřednictvím článku z Českého konzulátu ve švýcarském Curychu. Česká kuchyně je...

  • Vanilkovo-dýňový cheesecake

    Zdravá dýňová verze oblíbeného cheesecake ... Potřebujeme : 200 g mandlí a lískových oříšků 75 ml agávového sirupu 75 ml...

Náš tip