Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Marinované pokušení? Připravte si domácí grilovací omáčky!

Marinované pokušení? Připravte si domácí grilovací omáčky!

10.8.2018 - AndreaP.

A pokračujeme dalším dílem v naší marinovací letní jízdě, dnes na téma grilovací omáčky.

Hoi-sin grilovací omáčka

  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 červené feferonky
  • 1 polévková lžíce čerstvě strouhaného zázvoru, nebo 1/2 lžičky mletého
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 2 polévkové lžíce rajského protlaku
  • 1 dl vody
  • 1/4 kostky slepičího bujónu
  • 1/2 dl cukru
  • olej

Česnek a feferonku nasekáme na drobno a na trošce oleje orestujeme. Přidáme další ingredience a necháme vařit, až se nám udělá silná a hustá omáčka. Omáčku je možno připravit předem a uchovat v lednici. Podáváme ke grilovaným pokrmům.

Grilovací omáčka Favorit

  • 4 polévkové lžíce kečupu
  • 2 polévkové lžíce vinného octa
  • 2 polévkové lžíce worčestrové omáčky
  • 2 polévkové lžíce tekutého medu
  • 2 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička Tabasca (je možno kvůli dětem vynechat)
  • 1 lžička mleté papriky

Všechny ingredience řádně promíchej a potírej s tím maso na grilu před dokončením.

Potírka s chilli

  • 3 polévkové lžíce chilli omáčky
  • 1 lžička hořčice (Dijon)
  • 1 lžička vinného octa
  • 1 lžička worčestrové omáčky
  • 1 polévková lžíce oleje
  • sůl a mletý pepř


Všechny ingredience řádně promíchej a potírej s tím maso na grilu po celou dobu grilování.

A co nás čeká příště? Prozradíme, že na řadu příjdou mimo jiné dipy.

Předchozí díly seriálu :

 

Vaše názory

Další recepty

Náš tip