Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Co si dát v horku k večeři? Ledový salát s rukolou, parmazánem a grilovanou paprikou!

Co si dát v horku k večeři? Ledový salát s rukolou, parmazánem a grilovanou paprikou!

2.8.2018 - redakce Babinet.cz

Oblíbený salát především v jižní části Itálie, chutnat bude zajisté vám a i vašim hostům. Zkuste si je dopřát například v kombinaci s lehkým ovocným vínem.:-)

  • ledový salát
  • 2 rajčata
  • hrnek rukoly
  • menší žlutá paprika
  • parmazán
  • bylinkový ocet Kand
  • olivový olej
  • sůl, pepř a bylinkové pesto

Papriku nakrájíme podélně na asi půl cm silné plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem spolu s pestem a dáme na plech na pečící papír upéct do trouby na cca 180 stupňů než papriky změknou. Ledový salát natrháme do misky, přidáme pokrájená rajčata a rukolu, pokapeme octem a olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pak salát obložíme hotovou paprikou a posypeme plátky (hoblinkami) parmazánu.

Doporučujeme podávat spolu s francouzskou bagetou, kterou můžete potřít bylinkovým máslem a nechat v troubě zapéct na 5 minut.

 

Vaše názory

Další recepty

Náš tip