Babinet.cz  /  Recepty  /  Nápoje  /  Rybízový likér

Rybízový likér

12.7.2018 - AndreaP.

Likér je sladký alkoholický nápoj, často ochucený ovocem, bylinkami, kořením či jinými plody a někdy smetanou. Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru.

Potřebujeme :

  • 1 l zralých bobulí černého rybízu
  • 1,5 l rumu
  • 16 g skořice
  • 500 g cukru

Rybíz obereme ze stonků, řádně omyjeme, rozmačkáme, smícháme se skořicí, cukrem a rumem. Zakryjeme a necháme 4 týdny stát na tmavém místě, potom scedíme a stočíme do lahví.

Vaše názory

Vaše názory

Vložit komentář

Další recepty

  • Lednové odlehčené diety

    Většinu z nás během Vánoc a oslav Nového roku neminula hojnost svátečních pochoutek, cukroví a chuťovek. Těmto lákadlům nelze obvykle odolat i...

  • VIDEO : 38 receptů pro inspiraci

    Také se rádi díváte na videa (či pořady) o jídle, kdy chuťové pohárky dostávají zabrat a máte tendenci pokud možno ihned daný pokrm ochutnat? A...

  • Exotické ovoce po celý rok na stole

    Téměř každé období roku má „své“ ovoce, které je s ním jednoznačně spojené. Řekne-li se červen, většině z nás se asi vybaví jahodové opojení....

  • Jáhlová bábovka s rozinkami

    Slovo jáhla je praslovanské, nejasného původu. Přídavné jméno se užívá jáhlový i  jahelný . Jáhly jsou bezlepková potravinářská surovina,...

Náš tip