Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Ostružinový skyrcake

Ostružinový skyrcake

4.7.2018 - redakce Babinet.cz

Lahodný nepečený cheesecake je velice lehký na přípravu a tak chutný, že se po něm jenom zapráší.

INGREDIENCE

KORPUS

  • 150 g máslových sušenek
  • 30 g pražených lískových oříšků
  • 50 g rozehřátého másla

NÁPLŇ

  • 24 g želatinového prášku
  • 300 g ostružin
  • 4 x 140 g Skyru natur
  • 360 g smetanového sýru
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 čajové lžičky citrónové šťávy
  • 2 čajové lžičky vanilkové pasty
  • Špetka soli

POSTUP

Sušenky a lískové ořechy za pomoci kuchyňského robota rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem, vložíme do ní vzniklou hmotu, rukama rozmístíme rovnoměrně po celé ploše a necháme alespoň jednu hodinu zchladnout.

Mezitím si připravíme náplň. Skyr, smetanový sýr, cukr, citrónovou šťávu, vanilku a sůl smícháme v misce a pomocí ručního mixéru vyšleháme dohladka. Ke směsi poté přidáme želatinu, kterou jsme si před tím rozdělali ve vodě, a znovu prošleháme. Přimícháme rozmačkané ostružiny.

Když máme náplň hotovou, nalejeme ji na korpus a rozetřeme tak, aby vznikla rovnoměrná hladká vrstva. Dort necháme šest hodin odpočinout. Poté jej můžeme dozdobit čerstvými ostružinami.

 

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip