Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Ostružinový skyrcake

Ostružinový skyrcake

4.7.2018 - redakce Babinet.cz

Lahodný nepečený cheesecake je velice lehký na přípravu a tak chutný, že se po něm jenom zapráší.

INGREDIENCE

KORPUS

  • 150 g máslových sušenek
  • 30 g pražených lískových oříšků
  • 50 g rozehřátého másla

NÁPLŇ

  • 24 g želatinového prášku
  • 300 g ostružin
  • 4 x 140 g Skyru natur
  • 360 g smetanového sýru
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 čajové lžičky citrónové šťávy
  • 2 čajové lžičky vanilkové pasty
  • Špetka soli

POSTUP

Sušenky a lískové ořechy za pomoci kuchyňského robota rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem, vložíme do ní vzniklou hmotu, rukama rozmístíme rovnoměrně po celé ploše a necháme alespoň jednu hodinu zchladnout.

Mezitím si připravíme náplň. Skyr, smetanový sýr, cukr, citrónovou šťávu, vanilku a sůl smícháme v misce a pomocí ručního mixéru vyšleháme dohladka. Ke směsi poté přidáme želatinu, kterou jsme si před tím rozdělali ve vodě, a znovu prošleháme. Přimícháme rozmačkané ostružiny.

Když máme náplň hotovou, nalejeme ji na korpus a rozetřeme tak, aby vznikla rovnoměrná hladká vrstva. Dort necháme šest hodin odpočinout. Poté jej můžeme dozdobit čerstvými ostružinami.

 

Vaše názory

Další recepty

  • HIT - zdravá ovesná kaše bez vaření

    Její výhodou je to, že se nemusí vařit. Prostě si jen večer vše nasypete do skleničky (třeba malé zavařovací), a ráno máte snídani či svačinku...

  • Consomé

    Říkáte si, co za podivný slovní útvar se to skrývá v názvu receptu? Je to jednoduché, mávnutím kouzelného proutku jsme se opět přenesli do...

  • Staročeský buřt guláš

    Nehcce se vám k večeři vymýšlet nic náročného? Uvařte o blíbené jídlo z brambor a uzeniny, které pohodlně připravíte v jednom hrnci. ...

  • VIDEO : Ferrero Rocher dezert

    Naprosto j ednoduchá příprava za použití pár surovin a vznikne geniální dezert, který bude chloubou. Potěší nejen děti, ale také dospělé. Zcela...

Náš tip