Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Z ohně na talíř: Vyzkoušejte spálenou mrkev nebo uzený ananas

Z ohně na talíř: Vyzkoušejte spálenou mrkev nebo uzený ananas

24.6.2018 - redakce Babinet.cz

Léto je zde a s ním i oblíbené grilování s rodinou či přáteli. Abyste se blýskli před svými známými skvěle připraveným jídlem, máme pro vás netradiční recepty na zeleninu dělanou přímo nad ohništěm. Recepty pro vás připravil šéfkuchař Marek Pavala.

Určitě vyzkoušejte!

Spálené mrkve s brynzou a mátou

Suroviny :

  • 50x mrkev mix barev BILLA Naše BIO
  • 4x ovčí brynza BILLA Premium
  • 1x balení máty
  • 1x balení tymiánu
  • 3l olivového oleje BILLA Premium
  • červený vinný ocet
  • sůl mlýnek BILLA Premium
  • pepř mlýnek BILLA Premium

Postup:

Mrkve důkladně omyjeme, zbavíme všech nečistot, osušíme, dáme do velké mís, bohatě zalijeme olivovým olejem a zasypeme natrhanými lístky čerstvého tymiánu. Poté je neskládáme na rošt a necháme je spálit. Ve chvíli, kdy jsou mrkve měkké a na povrchu mají hnědo-černé puchýře, je z roštu sundáme. Povrch mrkve oškrábeme od spálenin, nakrájíme je na větší kusy a dochutíme solí, pepřem a vinným octem. V míse je pak promícháme s natrhanými lístky čerstvé máty a nadrobíme na ně kousky ovčí brynzy.

1) Uzený ananas se skyrem a granátovým jablkem

Suroviny:

  • 4x velký ananas
  • 8x balení skyru
  • 1x javorový sirup BILLA Naše BIO
  • 2x granátové jablko
  • 2x balení čerstvé máty
  • 1x balení třtinového cukru značky BILLA

Postup:

Ananas včetně zelených listů překrojíme podélně napůl a položíme na rošt nad rozpálené ohniště. Pečeme jej v dostatečné výšce nad žárem ohně, kde se bude pomalu pálit a černat podle velikosti až 3 hodiny. Hotový ananas očistíme nožem od spálených částí a zbavíme jej slupky. Poté ho nakrájíme na menší kousky a servírujeme na talíř se skyrem, přelitý javorovým sirupem, posypaný granátovým jablkem a dozdobený lístky máty.

 

 

 

 

 

 

 

Vaše názory

Další recepty

  • Hrášek má zelenou! Vyzkoušejte zajímavé recepty!

    Kdo by neznal výrazně zelené kuličky hrášku. Na zahrádkách budou brzy dozrávat první lusky a narazíte na ně i v obchodech. Čerstvý, mladý...

  • Grilovaná zelenina a česnekový dip

    Grilování patří k létu, a proto každý rok netrpělivě vyhlížíme sluneční paprsky, abychom mohli rozpálit grily a v poklidu usednout k té...

  • Cuketové recepty

    Cukety jsou spojeny s létem. Není jich nikdy dost. Není to ale až tak dávno, co cukety byly relativně neznámé, v dnešní době jsou už zcela...

  • Rajčatové rizoto

    Risotto, nebo česky rizoto, je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Mnohé druhy risott také obsahují máslo,...

Náš tip