Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Americký Hot dog

Americký Hot dog

14.6.2018 - redakce Babinet.cz

Hot dog je nový burger

Trendy už dávno nejsou jen otázkou oblékání. Ovlivňují i to, co budeme grilovat. Jistě jste jako malí opékali buřty nebo zahrabávali brambory do popela. V posledních letech se hřál na výslunní burger, který dnes nechybí v nabídce snad žádného podniku. Ale protože si tento pokrm dopřáváme už nějaký ten pátek, je čas na změnu. Burger je mrtev, ať žije hot dog! A je úplně jedno, jestli sáhnete po kečupu, hořčici nebo něčem úplně jiném.

Americký Hot dog

Na 4 porce potřebujeme:

4 nožičky kvalitních hovězích párků
4 brioškové bagetky
1/2 ledového salátu
10 dkg čedaru
10 dkg anglické slaniny
1 červenou cibuli
2 nakládané okurky
100 ml Amerického dressingu Spak

Postup:

Cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s Americkým dressingem Spak. Slaninu si nakrájíme na tenčí proužky a opečeme dokřupava. Čedar si nastrouháme na hrubším struhadle. Ledový salát nasekáme nadrobno. Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran, poté do nich vložíme párky, které zasypeme nastrouhaným čedarem, opečenou slaninou, ledovým salátem, a nakonec přidáme Americký dressing Spak.

TIP

Na hranolky, steaky, burgery, hot dogy a vše ostatní. Nový kečup SPAK Master je tím nejlepším, co můžete v kuchyni použít, nebo jen tak zamlsat. Hans Peter Spak se podělil o rodinné tajemství, aby mohl vzniknout skvost mezi kečupy. Mezi ostatními vyniká ojedinělým složením – bohatým podílem rajčat (210 gramů rajčat na 100 gramů kečupu) a nulovým obsahem zahušťovadel, konzervantů a barviv. SPAK Master obsahuje jen koření, ocet a cukr. Nic víc.

Prvotřídní kečup si zaslouží také prémiový obal. Sklo díky svým vlastnostem dokonale uchovává chuť, vůni i barvu kečupu. Výroba skla navíc představuje menší ekologickou zátěž pro životní prostředí než plast. SPAK Master je k dostání ve dvou baleních: 340 g za doporučenou maloobchodní cenu 37,90 Kč a 530 g za 44,90 Kč.

Vaše názory

Další recepty

  • Co podniknout s... BAZALKOU

    Vypěstovali jste si doma bazalku? Nebo jste při posledním nákupu tomuto pěkně zelenému keříčku neodolali a přinesli si jej domů? Poradíme vám,...

  • Sýrové minikoláčky

    Koláčky na jedno kousnutí, aneb takové sladké jednohubky ke kávě, ale i ke slavnostní příležitosti či ráno ke snídani. Rychlá příprava, u které...

  • Okurkový smetanový salát

    Venku je vedro k zalknutí, a představa byť jen půlhodina strávená v rozpálené kuchyni nikoho moc neláká. Ideální pro tyto chvíle je proto...

  • Hovězí s mrkví po anglicku

    Vyzkoušejte naší v ariaci na klasický recept z hovězího masa a mrkve. Přejeme dobru chuť! 500 g hovězího masa na dušení 3 střední...

Náš tip