Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Plněná krůtí prsa na grilu

Plněná krůtí prsa na grilu

29.5.2018 - redakce Babinet.cz

Počasí v posledních dnech přímo vybízí k tomu, abychom nakoupili maso, uzeniny i zeleninu a pro svou rodinu či přátele připravili vynikající pochoutky na grilu v příjemném prostředí našich zahrad a teras. Není přece nic lepšího než se dobře najíst v okruhu svých nejbližších. Vyzkoušejte náš recept na plněná krůtí prsa! Přejeme dobrou chuť!

  • 1 kg krůtích prsíček
  • ostrá chilli omáčka
  • sůl
  • grilovací koření
  • steakový pepř
  • sojová omáčka sladká
  • sojová omáčka
  • žampióny
  • červená a žlutá paprika
  • anglická slanina
  • ostrá klobáska nebo paprikáš či jinou uzeninu
  • ostrá bambusová párátka nebo jehly na špízy
  • olej

Krůtí prsíčka nakrájíme na větší pláty (dvojplátek), tj. přes prsíčka nařízneme jeden plátek asi 1 a 1/2 cm, který nedořízneme do konce (asi tak 2 cm necháme) a řežeme další 1 a 1/2 cm plátek, který již uřízneme celý. Vznikne velký plát, který bez problému naplníme. Plátky opravdu velmi lehce naklepeme (nejlépe, když přes ně dáme na mikrotenový sáček - maso se netrhá a nelepí). Maso z obou stran trochu osolíme, posypeme grilovacím kořením, trochou steakového pepře. Pak již máme připraveno k plnění. Stranu, kterou budeme plnit lehce potřeme čili omáčkou a kapkou sojové omáčky (můžeme přidat trochu bylinek, ale nesmíme to přehnat, bylo by to hořké). Na to dáme plátek anglické slaniny, lžičku žampiónů, trochu nakrájených barevných paprik a kousek uzeniny. Uzavřeme párátky a připravíme si směs na potírání: V hrníčku rozmícháme asi 2 dcl oleje s grilovacím kořením, trochou sladké sojové omáčky a čili (ale jen trochu, aby to bylo příjemné na chuť ne na hasiče) a máme-li přidáme trochu posekaných čerstvých bylinek (je dobré dát trochu bazalky, tymiánu, oregána a šalvěje dle chuti). Pak již grilujeme na mírném plameni za občasného otáčení a hojného potírání směsí asi 35 -40 minut. Komu nevadí sýr, může do náplně přidat kousek tvrdého sýra nebo nastrouhanou Nivu.

Vaše názory

Další recepty

Náš tip