Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Výborná domácí salámová pizza

Výborná domácí salámová pizza

14.5.2018 - redakce Babinet.cz

Upečte si s námi výbornou domácí salámovou pizzu, kterou jistě ocení každý muž.

Na 4 menší pizzy budeme potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 175 ml vlažné vody
  • 75 g kvásku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 250 g passaty (rajčata drcená, nebo loupaná)
  • 1 balení loveckého salámu Schneider
  • 1 mozzarellu
  • 2 krémové žampióny

Nejdříve smícháme kvásek s vodou a počkáme, až se aktivuje. Mouku smícháme se solí. Přidáme olivový olej a vypracujeme těsto. Bude lehce lepkavé, je třeba ho trošku poprášit moukou. Je lepší použít hrubší mouku, ideálně semolinu. Rozdělíme na 4 části a necháme nakynout alespoň 2 hodiny pod utěrkou. Jestliže nemáte kvásek použijte sušené droždí, měly by vám stačit zhruba 3-4 gramy.

Po dvou hodinách těsto rozhodně nehněteme, spíš se ho snažíme s dostatkem mouky roztáhnout do stran. Jde o to, aby v těstě zůstal vzduch a vytvarovali jsme krásnou placku s trošku širším okrajem. Rozpálíme si teflonovou pánev a zapneme v troubě vrchní gril na maximum. Pečeme na pánvi na jedné straně zhruba 1 minutu a placku otočíme, potom přidáme rajčata a zbytek ingrediencí, vložíme do trouby hned na vrchní příčku a necháme další dvě minuty.

Pizza by měla být hotová. Nakonec opepříme a zakápneme olivovým olejem. Můžeme ještě dochutit parmezánem.

Náš TIP: Na recept vyzkoušejte tradiční Lovecký trvanlivý salám Schneider

Vaše názory

Další recepty

  • Ovocný (nejen) vánoční chlebík

    Sušené ovoce, oříšky, anýz, skořice, rum a další suroviny, tak to vše dělá z tohoto receptu recept vánoční. Tento chlebík si ale jistě můžete...

  • Bramborový trhanec na pánvi

    Jídlo, které připomíná dobu našich babiček. Málo lehce dostupných surovin, rychlá příprava, to je to pravé v tento čas. Potřebujeme : ...

  • Vánoce bez lepku

    Pokud se potýkáte s alergií na lepek nebo s jeho intolerancí a máte strach, že si o vánočních svátcích nebude moct vychutnat vaše oblíbené...

  • Tipy pro zdravé vánoční pečení

    1. Místo bílé mouky použijte špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou mouku. Bílá mouka zatěžuje trávení, zalepuje střeva, zahleňuje tělo, ...

Náš tip