Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Zapékané mleté maso s kapustou

Zapékané mleté maso s kapustou

3.5.2018 - AndreaP.

Kapustu můžeme připravovat na mnoho způsobů, např. vařit, smažit, dusit, zapékat, pařit apod. Syrová se však nejí. Dále se dá použít do salátů. Může se použít i do studených salátů ale před konzumací se musí povařit ve vroucí vodě.

Na dnešní recept potřebujeme :

  • 300 g mletého masa
  • 1 kapusta o váze asi 1 kg
  • 5 vařených brambor
  • 3 vejce
  • 50 g slaniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • staurejka
  • mletý kmín

 

V hrnci rozpálíme pokrájenou slaninu, přidáme posekanou cibuli, česnek, zpěníme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme lžičku saturejky a za stálého míchání podusíme.

Do vymaštěného pekáčku dáme na dno vrstvu masa, přidáme vrstvu pokrájené spařené kapusty, osolíme a vrstvy ukončíme kolečky vařených brambor. Osolíme a posypeme kmínem.

Zapékáme v troubě asi 15 minut, pak zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme.

Vaše názory

Další recepty

Náš tip