Babinet.cz  /  Magazín  /  Volný čas  /  Novinka z Bageterie Boulevard: menu z Apulie v barvách italské trikolory

Novinka z Bageterie Boulevard: menu z Apulie v barvách italské trikolory

24.4.2018 - redakce Babinet.cz

Nové jarní CHEF MENU je tentokrát inspirováno skvělou kuchyní slunné jižní Itálie, a navíc i dokonale ladí s italskými barvami - červenou, bílou a zelenou. Osobně ho sestavil rodilý Ital, Matteo De Carli, šéfkuchař pražské restaurace Casa De Carli. Najdete v něm tradiční místní suroviny, jako jsou rajčata, mozarella a rukola, papriky, sýr burrata nebo cizrna s fenyklem.

Základ apulijské kuchyně tvoří čerstvá lokální zelenina, sýry všeho druhu a luštěniny. Zapomenout nelze ale ani na výborný a všudypřítomný olivový olej. Právě tento region je totiž největším výrobcem tohoto „zeleného zlata“ v celé Itálii. V Apulii se odedávna mísila italská kultura s řeckou a arabskou a tato multikulturnost a rozmanitost se samozřejmě odrazila i v místní gastronomii. Stěží budete v Itálii hledat region s větší kulinářskou rozmanitostí, než je právě tento. Apulie zkrátka má co nabídnout a vy ji teď můžete v Bageterii Boulevard v novém CHEF MENU ochutnat.

Co vás v novém jarním CHEF MENU čeká?

Krémová Polévka z pečených paprik ozdobená burratou - vyhlášená italská klasika. Navíc, se skvělým sýrem burrata. Jde o krémovou variantu mozzarelly se smetanovým středem a po jeho ochutnání sami uznáte, že spojení s chutí pečených paprik je prostě jedinečné. S tímhle sýrem se ostatně potkáte i v Telecí bagetě s burattou, rajčátky a telecím masem. Tato bageta má skutečně všechny barvy italské vlajky a zlatou navrch.

Milovníci pálivějších pokrmů si v novém CHEF MENU mohou pochutnat na bagetě Kuřecí arrabiata S bohatou porci šťavnatých kuřecích stehen, baby špenátu s pastou ze sušených rajčat a chilli, známou jako slavné peperoncino. bageta zapečená s italským uzeným sýrem Scamorza.

Myšleno je i na vyznavače zdravého životního stylu s menu Fit Calories, které tentokrát potěší nejen vegetariány, ale také vegany. Wrap s cizrnou a fenyklem obsahuje pastu z cizrny a kořenové zeleniny, pečený fenykl, rajčata a salát little gem. A pokud si přejete skutečnou explozi chutí, tak zkuste Dýňový chléb s kozím sýrem. Jeho základ tvoří lilkový kaviár a čerstvý kozí sýr, šťavnatost mu dodává pečená cuketa a příjemnou štiplavost rukola. To vše doplněné ještě o pomerančový dresink.

„Kuchyni jižní Itálie skutečně miluji a tak když mě Bageterie Boulevard oslovila s nabídkou spolupráce, bylo apulijské menu jasnou volbou. Stejně jako se na území Apulie střídaly nejrůznější kultury, střídaly se tu i různé kuchyně. Každá za sebou zanechala nesmazatelnou stopu, která společně vytváří neopakovatelnou autentičnost jižní Itálie. Když k tomu ještě přidáte čerstvé lokální suroviny, je výsledný chuťový efekt dokonalý. Jsem rád, že mohu tímto menu přiblížit skvostné chuťové kombinace, které zde nejsou tak známé,“ řekl Matteo De Carli, šéfkuchař pražské restaurace Casa De Carli.

CHEF MENU z Apulie je v nabídce Bageterie Boulevard do 20. června.

Více informací naleznete také na www.bb.cz

 

Vaše názory

Další z magazínu

Náš tip