Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Mini mističkové bábovičky

Mini mističkové bábovičky

23.4.2018 - AndreaP.

Pohanka je často užívanou surovinou ve zdravé výživě. Neobsahuje lepek, takže je na rozdíl od obilovin vhodná pro osoby trpící celiakií. Je významným zdrojem rutinu, který léčí problémy s cévami, hemoroidy i křečovými žilami. Vhodná je také pro psychicky a fyzicky namáhané osoby. Obecně je považována za velmi zdravou potravinu, její konzumace je stoupenci alternativních výživových směrů doporučována hlavně v zimním období.

A my si dnes připravíme lehké zdravé pohankové bábovičky.

Potřebujeme :

  • 50 g másla
  • 250 g pohankové mouky
  • špetku soli
  • kůru z citronu
  • 1/2 l mléka
  • 4 větší vejce
  • tuk na vymazání formiček
  • práškový cukr

 

Máslo necháme rozpustit. Mouku smícháme se solí a strouhanou citronovou kůrou, přidáme mléko s vejci a uhněteme hladké těsto. Potom vmícháme rozpuštěné máslo.

Vymastíme asi 12 ohnivzdorných misek o obsahu 1/8 litru a jen do poloviny je naplníme těstem. Pečeme 40 až 50 minut v předehřáté troubě asi při 200 stupních.

Po dopečení necháme bábovičky ve vypnuté troubě 5 až 10 minut ještě odpočinout. Pak je buď ihned z formiček vyklopíme, nebo je v mističkách podáváme. Předtím je však posypeme práškovým cukrem.

Velmi dobře k bábovičkám chutná višňový nebo borůvkový kompot.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Další recepty

Náš tip