Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní jídla  /  Koprová omáčka

Koprová omáčka

5.4.2018 - redakce Babinet.cz

Někým milovaná, jiným nenáviděná omáčka. Připravte si koprovku podle našeho receptu a budou ji milovat i děti.

  • svazek čerstvého kopru nebo 3 lžíce sterilovaného kopru v octovém nálevu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 l poctivého hovězího vývaru
  • 1 kelímek kysané smetany (kdo moc nemusí kyselé, použije sladkou tučnou smetanu)
  • 1 až 2 vejce
  • ocet, sůl, cukr, případně špetka glutasolu.

Na lehce rozehřáté máslo vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a za stálého míchání začneme vařit. Přidáme sterilovaný nebo jemně nasekaný čerstvý kopr a vaříme asi 30 minut. Sejmeme z ohně, do omáčky vyklepneme vejce, rozmícháme, přidáme smetanu, dochutíme cukrem, octem, solí a glutasolem. Omáčku už dále nevaříme.

Podávejte s bramborem a vajíčkem natvrdo nebo ztraceným vejcem. Druhá varianta je houskový knedlík a plátek vařeného hovězího masa.

Vaše názory

Další recepty

  • Lahodný špenátový věnec

    Dneska si zahrajeme na Pepka námořníka, který měl rád špenát. Zde je recept, který ozvláště v těchto horkých dnech potěší. Potřebujeme : ...

  • Lilkové špagety s artyčokovou omáčkou

    Špagety na tisíc způsobů, to je vždy sázka na jistotu, když nás tlačí čas, případně příliš horké počasí na nějaké extra vyvařování u...

  • Banánovo-jablková pěna pro naše nejmenší

    Dnes přinášíme recept jako stvořený pro děti, a sice banánovo-jablkovou pěnu. Potřebujeme : 1 jablko 1 banán 5 či více...

  • Jednoduchá švestková povidla

    Švestek se letošní léto urodilo opravdu velké množství, tak proč nezkusit také švestková povidla. V zimě se nám pak budou hodit třeba do...

Náš tip