Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Bramborové nudle

Bramborové nudle

5.4.2018 - redakce Babinet.cz

Recepty na bramborová jídla patří mezi oblíbené. Vyzkoušejte náš recept na bramborové nudle. Přejeme dobrou chuť!

  • 450 g brambor
  • 225 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • sůl
  • pepř
  • petrželka na ozdobu

Omáčka:

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 nasekaná cibule
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 125 g žampionů
  • 3 plátky slaniny (může být a nemusí)
  • 50 g strouhaného parmezánu (můžete použít i Gran Moravia)
  • 3 dl plnotučné smetany
  • 2 lžíce sekané čerstvé petrželky

Brambory oloupejte, pokrájejte na kostičky a vařte je 10 minut ve vodě, dokud se řádně neprovaří. Nechte je okapat a rozmačkejte na hladkou kaši. Do ní pak přidejte vejce, mouku a mléko. Podle chuti osolte, opepřete a vymíchejte tužší těsto. Na lehce pomoučeném vále rozválejte těsto na dlouhý tenký váleček. Ten pak rozkrájejte na 2,5 cm dlouhé kousky. Osolenou vodu přiveďte k varu, kousky těsta do ní vhoďte a vařte 3-4 minuty. Uvařené nudle vyplavou k hladině. Na omáčku v pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek 2 minuty. Přidejte žampiony a slaninu a smažte dalších 5 minut. Vmíchejte sýr, smetanu, petrželku a okořeňte. Nechte nudle okapat a položte je do předehřáté mísy. Přelijte přes ně omáčku a promíchejte. Ozdobte petrželkou a podávejte.

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip