Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Citrónový losos

Citrónový losos

11.3.2018 - AndreaP.

Losos se u nás řadí mezi nedostupnější ryby na trhu. Je oranžové až narůžovělé barvy a řadí se mezi tučnější ryby. Nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu.

Na dnešní recept potřebujeme :

  • 4 porce lososa
  • 8 plátků oloupaného citronu
  • 1 menší salátová okurka
  • 4 lžíce vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • kmín

 

Rybu osolíme, obložíme citronem a necháme 10 minut odležet. Porce ryby opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, položíme na ně plátek citronu, podlijeme vývarem, přidáme nakrájené rajče, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Na talíři rybu ozdobíme okurkou nakrájenou na kolečka a zbylými čerstvými plátky citronu.

Vaše názory

Další recepty

  • Co podniknout s... BAZALKOU

    Vypěstovali jste si doma bazalku? Nebo jste při posledním nákupu tomuto pěkně zelenému keříčku neodolali a přinesli si jej domů? Poradíme vám,...

  • Sýrové minikoláčky

    Koláčky na jedno kousnutí, aneb takové sladké jednohubky ke kávě, ale i ke slavnostní příležitosti či ráno ke snídani. Rychlá příprava, u které...

  • Okurkový smetanový salát

    Venku je vedro k zalknutí, a představa byť jen půlhodina strávená v rozpálené kuchyni nikoho moc neláká. Ideální pro tyto chvíle je proto...

  • Hovězí s mrkví po anglicku

    Vyzkoušejte naší v ariaci na klasický recept z hovězího masa a mrkve. Přejeme dobru chuť! 500 g hovězího masa na dušení 3 střední...

Náš tip