Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Jarní směs z Toskánska

Jarní směs z Toskánska

11.3.2018 - AndreaP.

Plný talíř zeleniny, to je  přesně to pravé, co náš organismus po dlouhé zimě potřebujeme k zahnání jarní únavy.

Potřebujeme :

  • 1 řapíkatý celer
  • 300 g zeleného hrášku
  • 4 artyčoky
  • 200 g hlaviček chřestu
  • 60 g šunky
  • 2-3 šalotky (jarní cibulky)
  • olivový olej
  • strouhaný parmezán

 

Řapíkatý celer nakrájíme na kousky, z artyčoků odstraníme tvrdé vnější listy a rozkrojíme je na větší kousky. Hlavičky chřestu spaříme ve vařící vodě a ihned vyjmeme. Šunku nakrájíme na kostičky, šalotky nasekáme najemno.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme šunku s cibulkou. Poté přidáme celer, artyčoky, vyloupaný hrášek a chřest, vše podlijeme trochou vody a dusíme na mírném ohni doměkka. Zeleninu podáváme teplou, sypanou strouhaným parmezánem.

Recept pochází z Toskánské kuchyně.

Vaše názory

Další recepty

  • VIDEO : Ferrero Rocher dezert

    Naprosto j ednoduchá příprava za použití pár surovin a vznikne geniální dezert, který bude chloubou. Potěší nejen děti, ale také dospělé. Zcela...

  • Krůtí stehno po kreolsku

    Kreolská kuchyně je údajně uhlazenější formou cajunské kuchyně. Není tolik ostrá a kromě ryb a mořských plodů disponuje jídly z divokých ...

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

Náš tip