Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Jarní směs z Toskánska

Jarní směs z Toskánska

11.3.2018 - AndreaP.

Plný talíř zeleniny, to je  přesně to pravé, co náš organismus po dlouhé zimě potřebujeme k zahnání jarní únavy.

Potřebujeme :

  • 1 řapíkatý celer
  • 300 g zeleného hrášku
  • 4 artyčoky
  • 200 g hlaviček chřestu
  • 60 g šunky
  • 2-3 šalotky (jarní cibulky)
  • olivový olej
  • strouhaný parmezán

 

Řapíkatý celer nakrájíme na kousky, z artyčoků odstraníme tvrdé vnější listy a rozkrojíme je na větší kousky. Hlavičky chřestu spaříme ve vařící vodě a ihned vyjmeme. Šunku nakrájíme na kostičky, šalotky nasekáme najemno.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme šunku s cibulkou. Poté přidáme celer, artyčoky, vyloupaný hrášek a chřest, vše podlijeme trochou vody a dusíme na mírném ohni doměkka. Zeleninu podáváme teplou, sypanou strouhaným parmezánem.

Recept pochází z Toskánské kuchyně.

Vaše názory

Další recepty

  • Co podniknout s... BAZALKOU

    Vypěstovali jste si doma bazalku? Nebo jste při posledním nákupu tomuto pěkně zelenému keříčku neodolali a přinesli si jej domů? Poradíme vám,...

  • Sýrové minikoláčky

    Koláčky na jedno kousnutí, aneb takové sladké jednohubky ke kávě, ale i ke slavnostní příležitosti či ráno ke snídani. Rychlá příprava, u které...

  • Okurkový smetanový salát

    Venku je vedro k zalknutí, a představa byť jen půlhodina strávená v rozpálené kuchyni nikoho moc neláká. Ideální pro tyto chvíle je proto...

  • Hovězí s mrkví po anglicku

    Vyzkoušejte naší v ariaci na klasický recept z hovězího masa a mrkve. Přejeme dobru chuť! 500 g hovězího masa na dušení 3 střední...

Náš tip