Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka

11.3.2018 - AndreaP.

Dnešní článek, respektive jeho začátek, vznikl u laseru. Asi si říkáte, co to píše za nesmysly. Vysvětlím...jsem tvůrčí člověk, který nemá rád nudu a nečinnost, a tak jsem dneska při neděli na laseru gravírovala dřevěné obrázky, a jedním z nich byl recept na bábovku jako dekorace do kuchyně. A když se zrovna krásně vypalovalo slovo šlehačka, řekla jsem si, že bych jí mohla rovnou upéct. A další myšlenka byla o recept se podělit. Tak tady je a nechť vám chutná.

Potřebujeme :

  • 4 vejce
  • 180 g pískového cukru
  • 1 šlehačka
  • 280 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • dle chuti rozinky

 

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušlehanéme tuhý sníh. Do něj pak postupně zašleháme cukr, žloutky, předem ušlehanou šlehačku a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, případně rozinky.

Nalijeme do vymazané formy na bábovku a v předem mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.

A tady důkaz mého prvního odstavce...tak dobrou chuť !

 

 

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip