Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Toskánská cibulačka

Toskánská cibulačka

5.3.2018 - AndreaP.

Období chřipkové epidemie stále ještě není na ústupu, a už naše babičky říkávaly, že nejlepší lék je horká polévka. Tak tady je jedna z nich.

Potřebujeme :

  • 50 g šunky nakrájené na čtverečky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 velké cibule nakrájené na proužky
  • 3 nasekané stroužky česneku
  • 8,5 dl horkého kuřecího vývaru
  • 4 krajíce chleba
  • 50 g másla
  • 75 g čedaru

Šunku smažte 3-4 minuty na velké pánvi, dokud nezačne hnědnout. Vyjměte ji z pánve a odložte stranou. Přidejte do pánve olej a na větším ohni smažte 4 minuty cibuli a česnek. Stáhněte plamen, přikryjte pánev pokličkou a nechte cibuli 15 minut smažit nebo smažte tak dlouho, dokud lehce nezkaramelizuje. Přidejte do pánve vývar a uveďte do varu. Stáhněte plamen a nechte směs pod pokličkou 10 minut vařit. Na předehřátém grilu (nebo v toustovači) smažte po obou stranách krajíce chleba 2-3 minuty. Namažte je máslem a posypte strouhaným sýrem. Krajíce pokrájejte na malé kousky. Polévku podle chuti osolte, opepřete a navrch položte kousky chleba s máslem s sýrem.

Vaše názory

Další recepty

  • Jahodový džem s červenou řepou

    Máte rádi neobvyklé kombinace? V tom případě musíte zaručeně ochutnat jahodovou marmeládu s červenou řepou. Věřte, že vám ještě více bude...

  • Jahodová sezóna

    Jahody milují všichni. Nejlepší jsou čerstvé se šlehačkou, avšak sezóna je krátká. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na zbytek roku, kdy je o...

  • Jarní asijské závitky

    Orestovanou ochucenou směs s mladou svěží zeleninou naplníme do palačinkového těsta a máme zde lahodné závitky. Potřebujeme : 4 vejce ...

  • Jarní bylinková omeleta

    Jaro je v plném proudu, vše se krásně zelená a kvete a všude kolem nás se také začínají objevovat tolik potřebné bylinky. Pojďme si z nich dnes...

Náš tip